Συνέχιση των προκλήσεων και σήμερα στο Αιγαίο από τους Τούρκους με την πραγματοποίηση 29 παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΑΧ).

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ, σήμερα, ένας σχηματισμός με δύο οπλισμένα μαχητικά F-16 και άλλα 3 μεμονωμένα αεροσκάφη, από τα οποία τα 1 ναυτικής συνεργασίας CN-235 και άλλα 2 ελικόπτερα πλοίων των ναυτικών τους δυνάμεων, συνολικώς 5 αεροσκάφη και ελικόπτερα, προέβησαν σε 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 29 παραβιάσεις του ΕΕΧ, από τις οποίες οι 16 από το CN-235 και 12 από το σχηματισμό των δύο μαχητικών.

Η προαναφερθείσα δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, χωρίς να σημειωθεί κάποια εμπλοκή με τα αεροσκάφη ετοιμότητος (readiness) της ελληνικής αεραμύνης. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.