Σε μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε για την ΟΛΜΕ η απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας, της πρώτης ημέρας δηλαδή που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) προκήρυξε στάση εργασίας, από τις 12:00 ως τις 14:00 και παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Ιδού τι έγραφε συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 13.30 μμ στο ΥΠΑΙΘ για να απαιτήσουμε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! Για το λόγο αυτό έχουμε κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 14.00».

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνονται στο υπουργείο Παιδείας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα MySchool, στη στάση εργασίας συμμετείχαν συνολικά 295 καθηγητές, ένας αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 0.18% των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης! Με άλλα λόγια, το 99.82% των καθηγητών γύρισε την πλάτη στο συνδικαλιστικό του όργανο, αγνόησε την απόφαση για στάση εργασίας και συνέχισε κανονικά την παρουσία του στις τάξεις των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, ενώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν μαζεύτηκαν περισσότερα από τριάντα άτομα...