Σαμοθρακη-κακοκαιρια_Διομηδης
Ελλάδα

Σαμοθράκη: Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί – Χρειαζόμαστε βοήθεια, δήλωσε ο δήμαρχος

«Αυτό είναι το περισσότερο χιόνι που έχω δει στη Σαμοθράκη την τελευταία 15ετία»

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο δήμαρχος της Σαμοθράκης , Νίκος Γαλατούμος και τοποθετήθηκε επί της σφοδρής κακοκαιρίας του Διομήδη, η οποία έχει ντύσει ολόκληρο το νησί στα λευκά.

«Ευτυχώς δεν είναι όλο το νησί, είναι το τρίγωνο το κεντρικό του νησιού. Οι εικόνες που βλέπετε τα λένε όλα. Ο παραδοσιακός οικισμός η πρωτεύουσά μας, έχουν σκεπαστεί τα πάντα από χιόνι. Το ύψος του χιονιού φτάνει από μισό μέτρο, μέχρι τρία μέτρα. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να κάνουμε τον αποχιονισμό της χώρας, οι δρόμοι είναι στενοί και δεν μπορούν να περάσουν μηχανήματα. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό και σήμερα θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε όλους τους οικισμούς», είπε ο κ. Γαλατούμος.

«Έχουμε κάποια θέματα με την ηλεκτροδότηση, αλλά είναι μεμονωμένες ζημιές. Στο κεντρικό δίκτυο δεν νομίζω ότι έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται έξω και δουλεύουν από την αρχή. Αυτό είναι το περισσότερο χιόνι που έχω δει στη Σαμοθράκη την τελευταία 15ετία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε το σχετικό βίντεο