Τη μερική άρση των περιορισμών που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου αναμένεται να εισηγηθούν αύριο, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, προς την κυβέρνηση, οι λοιμωξιολόγοι.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η επιστροφή της μουσικής στην μόνο για καθήμενους εστίαση αλλά και αύξηση της πληρότητας στο 20% στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League.

«Η βούληση γενικώς της κυβέρνησης είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πάντοτε βέβαια με γνώμονα τη δημόσια υγεία, να επανέλθουμε στην κανονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Νυχτερινά κέντρα

Από την άλλη, ιδιαιτέρως δύσκολο θεωρείται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η επέκταση του ωραρίου σε εστιατόρια και μπαρ που κλείνουν τα μεσάνυχτα. Τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα συνεχιστεί σε όλους τους χώρους, όπως και η τηλεργασία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και γι’ αυτό τον λόγο οι επόμενες κινήσεις θα είναι προσεκτικές, ώστε να μην σταλούν λάθος μηνύματα στην κοινωνία.