Κουβάρι χωρίς τέλος αποδεικνύεται η πρωτοφανής υπόθεσης βιασμού της 24χρονης κοπέλας από τη Θεσσαλονίκη που τα τελευταία 24ωρα συγκλονίζει ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Γεωργία Μπίκα, που αποφάσισε πλέον να μιλήσει δημόσια χωρίς να κρύβει το πρόσωπο ή το όνομά της, είχε καταγγείλει στην 
Aστυνομία ότι ναρκώθηκε και έπεσε θύμα βιασμού όταν τρεις άντρες την άρπαξαν από το ασανσέρ πολυτελέστατου ξενοδοχείου της συμπρωτεύουσας, μετά από πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα.

Με τη μαρτυρία της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε μια υπόθεση που τα πλοκάμια της εισχωρούν βαθιά στον κόσμο της νύχτας, παραπέμποντας ακόμα και σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται νεαρά κορίτσια.
 

Ταυτόχρονα, η κατάθεση ενός 18χρονου κοριτσιού που παραβρέθηκε στο ίδιο πάρτι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκάλεσε τις Aρχές να στρέψουν την προσοχή τους σε τυχόν ύπαρξη κυκλώματος εκμετάλλευσης κοριτσιών πίσω από την υπόθεση βιασμού, σχηματίζοντας ξεχωριστή δικογραφία.

Η 18χρονη κατέθεσε ότι όταν πήγε στο πάρτι, είδε κοπέλες που της φάνηκαν εκδιδόμενες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ενώ παρέμβαση έκανε και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ώστε επικεφαλής της έρευνας να τεθεί εισαγγελέας 
Eφετών, για να διερευνηθεί σε βάθος η όλη υπόθεση. 

Την ίδια ώρα, ανώνυμες, μέχρι στιγμής, μαρτυρίες νεαρών γυναικών επικαλούνται ρήτρες σιωπής τις οποίες υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ώστε να μην αποκαλύψουν για τα επόμενα 10 χρόνια τα όσα είδαν να γίνονται σε ανάλογα πάρτι.

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, που με συνεχείς αναρτήσεις του στα 
social media έφερε την υπόθεση του βιασμού στο φως της δημοσιότητας, επανήλθε με νέα ανάρτηση χθες το απόγευμα γράφοντας: «Γνωρίζω ότι κάποιες από τις κοπέλες που έχουν παρευρεθεί σε αυτά τα πάρτι, υπέγραψαν συμφωνία εμπιστευτικότητας ή αλλιώς συμφωνία μη αποκάλυψης (NDA) για τα όσα συμβαίνουν στα πάρτι αυτά.

Θέλω να πω σε αυτά τα κορίτσια να μη φοβηθούν να μιλήσουν, είμαι κι εγώ εδώ αλλά και η κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη και ο δικηγόρος της και όλη η δικηγορική τους ομάδα που τρέχει με την υπόθεση. Μπορούμε να σπάσουμε αυτά τα συμφωνητικά με βάση τους νόμους και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου γιατί έχει πάει κι εκεί πλέον».

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει λάβει πολλές καταγγελίες από νέα κορίτσια, 16, 17 έως 25 ετών, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, που περιγράφουν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο οποίο εμπλέκονται το ίδιο ξενοδοχείο και ο ίδιος κύκλος προσώπων.

Όπως είπε, οι περισσότερες κοπέλες τού περιγράφουν ότι έχουν κληθεί σε πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο και αναφέρουν ότι έχουν ναρκωθεί και λιποθυμήσει.

Κάποιες από αυτές ξύπνησαν μόνες σε δωμάτιο χωρίς να θυμούνται τίποτα από την προηγούμενη βραδιά. Ο ακτιβιστής πρόσθεσε πως κάποιες κοπέλες αποκάλυψαν ότι η προσέγγισή τους έγινε μέσω Ιnstagram, όπου άλλες γυναίκες τις προσκάλεσαν σε αντίστοιχα πάρτι με την υπόσχεση ότι θα «περάσουν καλά».
 


Ο ρόλος εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων 

Οι Αρχές άρχισαν να υποψιάζονται πολυδαίδαλο κύκλωμα πίσω από το βιασμό της Πρωτοχρονιάς, μετά και τις δημόσιες καταγγελίες του δικηγόρου της 24χρονης Θανάση Ζιώγα, ο οποίος μίλησε για άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές και είχαν στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία.

«Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», ανέφερε. Άλλες μαρτυρίες λένε ότι το ίδιο κύκλωμα δρα και στην Κύπρο.
 

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, σύμφωνα με το protothema.gr, έχει μπει ιδιοκτήτης γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Αθήνας, ο οποίος προωθεί μεγάλα ονόματα στο χώρο του. Στο πελατολόγιο του γραφείου φέρεται να βρίσκονται γνωστοί επιχειρηματίες, ενώ οι δραστηριότητές του επεκτείνονται εντός και εκτός Ελλάδας, σε ένα τρίγωνο Αθήνα-Μύκονος-Ντουμπάι. 

Στη Θεσσαλονίκη τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν καθώς η δράση κάποιων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων φαίνεται πως ήταν κοινό μυστικό. Το κύκλωμα  προτιμά για τις πολυτελείς «εκδηλώσεις» του μακροχρόνια μισθωμένες σουίτες, όπως ήταν και αυτή όπου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε η νεαρή Γεωργία. Το κορίτσι μετά το πάρτι έκλεισε δωμάτιο για να παραμείνει στο ξενοδοχείο καθώς δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει, ωστόσο την επόμενη ημέρα ξύπνησε στη σουίτα 602. 

«Βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζα. Είχε πεταμένα ανδρικά ρούχα και μια βαλίτσα, ενώ πάνω στο τραπέζι είδα ένα χάπι ανδρικής διέγερσης. Το φόρεμά μου ήταν σηκωμένο και δεν φορούσα εσώρουχο. Αμέσως πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανα την καταγγελία», κατέθεσε. 

Στο μεταξύ, από την κατάθεση άλλης κοπέλας προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντες σε αυτό αντιλήφθηκαν περιπολικό της Αστυνομίας να βρίσκεται έξω από το ξενοδοχείο (τελικά είχε κληθεί για άλλο λόγο), η παρουσία του οποίου θορύβησε όσους βρίσκονταν στη σουίτα, ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής. Σύμφωνα πάντα με τη μάρτυρα, εκείνη την ώρα εμφανίστηκε μια γυναίκα που φώναξε χαρακτηριστικά «τι ανησυχείτε αφού είμαι εγώ εδώ;»

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ