Μπλόκο στη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Προθεσμία για Τρίτη και Τετάρτη πήραν οι 14 συλληφθέντες
Το NOOR ONE φέρεται να βρισκόταν στα τέλη Απριλίου στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα»
Προθεσμία να απολογηθούν για την Τρίτη και την Τετάρτη πήραν οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση του δεύτερου μεγάλου φορτίου ηρωίνης που κατάσχεσαν άνδρες του Λιμενικού τα ξημερώματα της Κυριακής όπως πρώτο έγραψε το protothema.gr. Πρόκειται για τους 11 Ινδούς μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου NOOR ONE, μια Ελληνίδα 53 ετών κάτοικο Αργυρούπολης που φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, άλλον έναν Έλληνα που φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης και έναν Ιρανό ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.
Το μεγάλο φορτίο που θεωρείται ως το μεγαλύτερο που έχει κατασχεθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο φορτώθηκε στο σημαίας Τόγκο δεξαμενόπλοιο στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο Ομάν και το Πακιστάν.
Το κουβάρι της υπόθεσης που οδήγησε στην κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών και στη σύλληψη 14 ατόμων ξετύλιξαν το μεσημέρι παρουσιάζοντας επίσημα την υπόθεση ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Αθ. Αθανασόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Το NOOR ONE φέρεται να βρισκόταν στα τέλη Απριλίου στο λιμάνι Σάρζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις αρχές Μαΐου να είχε αποπλεύσει σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά του Ομάν, όπου λάντζα τού φόρτωσε το «εμπόρευμα». Στη συνέχεια, ο καπετάνιος του «NOOR ONE» δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 7 Ιουνίου έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αιτιολογικό της επισκευής. Γι αυτό, άλλωστε, βρισκόταν στη περιοχή της Βλήχας, κοντά σε ναυπηγείο όταν έγινε η επιχείρηση των Λιμενικών.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ασφάλειας του Λιμενικού που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τρόπος απόκρυψης των ναρκωτικών ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας.
Πώς έφτασε το Λιμενικό στην αποθήκη
Όπως πρώτο έγραψε το protothema.gr σε ρεπορτάζ των Δημήτρη Πόπωτα, ’ριας Καλύβα και Ευλαμπίας Ρέβη, οι «ράμπο» του Λιμενικού, έφτασαν στην αποθήκη όταν πριν από δυο ημέρες μπλόκαραν το δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα για λαθρεμπόριο καυσίμων. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ένας εκ των 14 συλληφθέντων, μελών του πληρώματος, «έδωσε» μέσω της κατάθεσής του, στους Λιμενικούς, πολύτιμα στοιχεία για την ύπαρξη μιας ακόμα αποθήκης που χρησιμοποιούσαν οι βαρόνοι ως «καβάτζα» για να κρύβουν τα σακιά της ηρωίνης.
Οι αξιωματικοί του Λιμενικού αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία, κατάφεραν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να εντοπίσουν την αποθήκη στη Βάρης-Κορωπίου και να πραγματοποιήσουν κινηματογραφική έφοδο.
Τα 986 κιλά και 600 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης ήταν σε σακιά, ενώ ενδεικτικό του μεγέθους της ποσότητας είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, χρειάστηκε ο οδηγός του οχήματος να κινείται με αργή ταχύτητα, προκειμένου να μην φύγει μέρος του εμπορεύματος στην άσφαλτο.