Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών ΦρουρώνΒασίλης Ντούμας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με το δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Με αφορμή την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του: Κατέβηκα στην είσοδο και αντίκρισα το φαινόμενο ενεργειών βαρβαρότητας, ανθρώπων που δεν αντέχουν το διάλογο και τη δημοκρατία και δεν έχουν μάθει να εκφράζουν τον αντίλογο τους με την ελευθερία που τους παρέχει η δημοκρατία και χρησιμοποιούν τρομοκρατικά μέσα. Ευτυχώς είναι λίγοι, τους καταδικάζουμε και αυτό πρέπει να κανουμε. Επίσης θα πρέπει να συνεχίζουμε να μιλάμε ελεύθερα να εκφραζόμαστε, να εκφράζουμε τις ιδέες μας.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο πιστεύει ότι του επιτέθηκαν

«Δεν μπορώ να καταλάβω, ίσως-ίσως να πάμε και παλιότερα για κάποιες απόψεις που είχα για την ελευθερία διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια που σκοπεύει η πολιτεία να την περιφρουρήσει με αυτές τις ειδικές ομάδες αστυνομικών, είτε με παλιότερες δηλώσεις μου για τα Εξάρχεια. Αυτό το παλαιότερα διαχρονικό κράτος του Εξαρχειστάν, δεν ξέρω και δεν χρειάζεται να ερμηνεύσουμε πολλές φορές τις ενέργειες των τρομοκρατών γιατί είναι σαν να τους δίνουμε ένα άλλοθι και να τους δικαιολογούμε. Φωτεινά μυαλά που θέτουν σε κίνδυνο τις περισσότερες φορές όχι αυτόν που στοχεύουν αλλά ανθρώπους άσχετους, πολίτες που θα μπορούσαν εκείνη την ώρα να είναι περαστικοί, κατοίκους μιας πολυκατοικίας που ξεκουραζόντουσαν εκείνη την ώρα για να ξυπνήσουν πρωί να πανε στη δουλειά τους. Πολλές απώλειες θα μπορούμε να δημιουργήσει αυτή η επίθεση που ευτυχώς δεν δημιούργησε θύματα».

Ακούστε τη συνέντευξή του