Σαν κύριος έφυγε από την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία του φοιτητή Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, ο 20χρονος Αλβανός Ρότζερς Ντεμιράζι (Roxhers Demirazi), που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, μαζί με τον 23χρονο ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.

Ο 20χρονος ήταν στενός φίλος του βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του φοιτητή, ανήκαν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Μάρτιο του 2019 είχαν επίσης επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο 18χρονος Άλκης.

Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία η οποία έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά η υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ, που έδωσαν τα πλήρη στοιχεία καθώς και φωτογραφίες του Ντεμιράζι, ο 20χρονος διέφυγε στην Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel. Οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη χώρα μας, όταν στις 3 Φεβρουαρίου τον έψαξαν στο σύστημα με τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αλβανική Αστυνομία προσπάθησε να τον εντοπίσει στο χωριό του στην Κορυτσά, ωστόσο οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα και θεωρείται πιθανό ο Ντεμιράζι πλέον να κρύβεται στα Τίρανα. Για τον 20χρονο αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, κάτι άνευ ουσίας, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας Καμπανού, Αλέξη Κούγια, που δήλωσε ότι η Αλβανία δεν εκδίδει καταζητούμενους στην Ελλάδα, συνεπώς, αν οι δράστες έχουν καταφύγει στη χώρα αυτή, θα είναι δύσκολο να καταλήξουν στις ελληνικές Αρχές και να δικαστούν.

Ο Ρότζερς Ντεμιράζι διατηρεί λογαριασμό στο Facebook με το ψευδώνυμο Geri Outlaw (Παράνομος). Στο προφίλ του παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της Mεγάλης Αλβανίας, «θερμοκέφαλος» οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει σε αρκετά επεισόδια. Μάλιστα, στο μηρό του έχει τατουάζ το έτος (1926) ίδρυσης της ομάδας του «δικέφαλου του Βορρά». Ο Ντεμιράζι έχει φοιτήσει στο ΕΠΑΛ Ευκλείδη, ενώ πλούσιο είναι το υλικό που έχει αναρτήσει από δράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, με πιο χαρακτηριστικό το φωτομοντάζ από τα άγρια επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αλβανικών Μέσων, η ΕΛ.ΑΣ. αναγνώρισε τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που βρέθηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας. Το αλβανικό κανάλι ανέφερε επίσης πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές Αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα. Καταζητούμενοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δολοφονική επίθεση της περασμένης Τρίτης φέρεται να συμμετείχε κι ένας Γεωργιανός με το ψευδώνυμο «Τιφλίδας».


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ  στις 7 Φεβρουαρίου 2022