Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον οι 9 από την συμμορία των 11 που εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση, με θύμα τον Άλκη. Υπό έντονες αποδοκιμασίες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το μοιραίο χτύπημα και όλοι δείχνουν προς μία κατεύθυνση: τον 20χρονο Αλβανό, για τον οποίο πριν από λίγο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το Star.

Τουλάχιστον 6 από τους συνολικά 8 συλληφθέντες ηλικίας 20 – 23 ετών είχαν απασχολήσει τις αρχές με φασαρίες. Για περίπου 2 ώρες με σκυμμένο το κεφάλι έξω από το ανακριτικό γραφείο, περίμεναν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τέταρτη έως την Παρασκευή.

Από τους οκτώ, ο ένας είναι αλβανικής καταγωγής και οι υπόλοιποι Έλληνες. Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις οι δύο εντοπίστηκαν στα σπίτια τους και οι άλλοι σε οικίες φιλικών τους προσώπων. Όλοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες: Από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο ρόλος του 20χρονου που διαφεύγει της σύλληψης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο δολοφόνος του Άλκη, εκείνος που κρατούσε το δρεπάνι και του κατάφερε το μοιραίο χτύπημα, είναι μεταξύ των συλληφθέντων και είναι Έλληνας.

Ωστόσο κάποιοι κατηγορούμενοι δείχνουν ως πρωταγωνιστή τον Αλβανό που διαφεύγει της σύλληψης. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, πριν από λίγο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Star, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο νεαρός είχε διαφύγει στο χωριό του στην Αλβανία. Ωστόσο, νεότερες πηγές αναφέρουν πως ο 20χρονος ενδέχεται να έχει βρει κρησφύγετο στην Αθήνα.