Απολογείται σήμερα Δευτέρα στον ανακριτή ο 20χρονος αλβανός που είχε διαφύγει στη χώρα καταγωγής του μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενώ την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνομία είναι πολύ κοντά στο 12ο πρόσωπο που εμπλέκεται και όπως φαίνεται προσπαθούν να μην αποκαλύψουν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Ο 20χρονος αναμένεται να ισχυριστεί ενώπιον του ανακριτή ότι είχε περιφερειακό ρόλο στη συμπλοκή και καμία σχέση με τη δολοφονία του 19χρονου, ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι έτοιμος να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της δολοφονικής επίθεσης για να διαπιστωθεί ο ρόλος που είχαν οι 11 συλληφθέντες.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία βρίσκεται στα ίσχνη του 12ου εμπλεκόμενου, ο οποίος, σύμφωνα με το Mega, ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ονομάζεται «Ντίνος».

Τα στοιχεία αυτά έρχονται από την απολογία του 21χρονου, ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι και απολογήθηκε την Πέμπτη.

Πρόκειται για το πρώτο άτομο από τους 11 συλληφθέντες, ο οποίος έδωσε το οποιοδήποτε στοιχείο για τον 12ο εμπλεκόμενο.


Όπως ισχυρίζεται ο 21χρονος, δεν γνωρίζει το επίθετο του «Ντίνου», αφού – όπως είπε – ήταν η πρώτη φορά που τον έβλεπε.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του, ο 12ος εμπλεκόμενος είναι Έλληνας, 25 ετών, ύψους περίπου 1.80 και έχει γένια.




Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τους εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε γενετικό υλικό του Άλκη τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του.

Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε επίσης γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη.

Αλληλοκαρφώνονται οι κατηγορούμενοι

Ο 25χρονος, ο επονομαζόμενος ως «Αθηναίος», φέρεται να παραδέχθηκε ότι «τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη».

Για την ακρίβεια, είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης και, κατόπιν, ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Αποκάλυψε επίσης ότι ο 21χρονος, ο οποίος είχε υποδείξει την Πέμπτη τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας, χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο δικηγόρος του 21χρονου ημεδαπού, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του «ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε, όχι όμως – όπως είπε στην απολογία του – σε βάρος του 19χρονου Άλκη, αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε και έφυγε».





«Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε όλους τους ενόχους και τους οδήγησε στη δικαιοσύνη για να δικαστούν. Κάτι τελευταίο αλλά πολύ ουσιαστικό, ο Νόμος είναι Νόμος για όλους, ο οποίος τηρείται και θα τηρείται πάντοτε ανεξάρτητα από τη θέση του καθενός και την οικονομική του δύναμη», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.