Τα αποτελέσματα μελέτης από το Ισραήλ για την τέταρτη δόση με mRNA εμβόλια, τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση σε άτομα άνω των 60, παρέθεσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η κ. Θεοδωρίδου είπε πως «σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα η τέταρτη δόση διπλασιάζει την αντίσταση στη λοίμωξη με την παραλλαγή Όμικρον και τριπλασιάζει την προστασία έναντι των εισαγωγών στο νοσοκομείο» σημείωσε.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών συμπλήρωσε: «Ας θυμηθούμε όμως από άλλες μελέτες ότι η τρίτη δόση προσφέρει μακρά προστασία μέσω των Β και Τ λεμφοκυττάρων κυτταρικής ανοσίας που μπορεί να αντιμετωπίσει την Όμικρον παρά τη μείωση των αντισωμάτων».

«Υπάρχει ομοφωνία ότι απαιτείται παρασκευή νέων εμβολίων με ιδιότητες ευρύτερης προστασίας έναντι και νέων μεταλλάξεων» τόνισε ακόμα η κα Θεοδωρίδου και συμπλήρωσε ότι «επομένως παραμένει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τρίτη δόση, η τέταρτη δόση επιφυλάσσεται για τις ειδικές περιπτώσεις όπως είναι οι ανοσοκατασταλμένοι».