Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των Αρχών τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που έγιναν στην 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, μετά τον αιφνίδιο θάνατό της, στις 29 Ιανουαρίου.

Εντός των επόμενων ημερών θα φτάσουν και οι υπόλοιπες απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, που προβλέπεται να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα.

Στα περίεργα συμβάντα που προηγούνταν του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα εστίασε το ενδιαφέρον του ένας από τους πλέον έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι θάνατοι σημειώνονταν τα Σαββατοκύριακα επειδή έτσι «σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία» ενώ ευχήθηκε στους γονείς των τριών κοριτσιών «γρήγορα να συλληφθούν οι δράστες», υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την πιθανότητα πίσω από τους θανάτους να κρύβεται εγκληματική ενέργεια.

«Θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου», είπε ο κ. Κατερινόπουλος, που εξιστορώντας την οδυνηρή προσωπική του εμπειρία, καθώς έχει χάσει το γιο του, έδωσε συγχαρητήρια στο ζεύγος Δασκαλάκη για τη δύναμη που επέδειξε να εμφανιστεί στην τηλεόραση: «Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, για τον αγώνα που δίνουν για να βγει η αλήθεια. Εύχομαι να βγει η αλήθεια. Να πιαστούν, να συλληφθούν οι δράστες…», είπε ο απόστρατος ταξίαρχος. «Εγώ δεν ήθελα να βλέπω άνθρωπο, ούτε τον αδελφό μου δεν ήθελα να βλέπω, δεν θα έβγαινα στα κανάλια. Τους το χρεώνω ως δύναμη ψυχής», πρόσθεσε.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος στάθηκε ιδιαιτέρως στα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης. Το πρώτο ερώτημα που έθεσε είναι πώς εξηγείται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών συνέβη αντίστροφα, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κορίτσι δηλαδή, καθώς εάν πρόκειται για γονιδιακό πρόβλημα, θα περίμενε κανείς ότι πρώτα το μεγαλύτερο κορίτσι θα έπρεπε να εκδηλώσει μία σειρά συμπτωμάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα άλλα δύο.

Είπε επίσης πως δεν εξηγείται επιστημονικά το γιατί και τα τρία παιδιά έφυγαν από τη ζωή Σαββατοκύριακο, ενώ συμφώνησε ότι μπορεί πίσω από όλα αυτά να υπάρχει μια ουσία-φάντασμα, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί. Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τον υδράργυρο, που αν μπει στον οργανισμό μέσω του αυτιού είναι θανατηφόρος και δύσκολα ανιχνεύσιμος.

«Αν ήταν στο νοσοκομείο, δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε…

Μπορεί να υπήρξαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα, που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες όλοι, ποια ήταν η σχέση τους, υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και η κακία και όλα», είπε, ενώ υπογράμμισε πως «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύει να είναι συμπτώσεις».

«Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία “άνοιξε” στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα… Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ότι εδώ “μπήκε” ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των Αρχών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 22 Φεβρουαρίου 2022