Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία –επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε τα εξής:

Αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα: Εκτίμησή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός κάτι έχει γίνει και ελπίζω το Ανθρωποκτονιών σε συνδυασμό με τα εργαστήρια να δώσουν τις απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι δεν έγινε «καλή δουλειά» στην Πάτρα

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν έγινε καλή δουλειά υπήρξε ένας θάνατος αιφνίδιος όπως χαρακτηρίστηκε στο πρώτο παιδί, σίγουρα θα έγινε κάποια δικογραφία αλλά πέρασε αβρόχοις ποσί και μπήκε στο αρχείο. Είχαμε και τη δεύτερη περίπτωση , ίσως και εκεί να μην δόθηκε η δέουσα προσοχή, να έμειναν δηλαδή στο γεγονός ότι εδώ υπάρχει κάτι που έχει σχέση με τον τομέα υγείας. Το τρίτο παιδί είναι αυτό που ξεσήκωσε αυτή η θύελλα που βλέπουμε γιατί πράξη επαναλαμβανόμενη μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Να μην αποκλείσουμε τίποτα, όλα είναι πιθανά βέβαια εγώ συγκλίνω στην άποψη ότι κάποιοι βάλαν στο στόχαστρο αυτή την οικογένεια, αυτά τα παιδιά και αυτούς τους γονείς και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι».

«Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι γιατρός αλλά λένε ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποια κληρονομικότητα, σε κάποιο γονίδιο που είχαν αυτά τα παιδιά η λογική λέει δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι θάνατοι από το μεγάλο παιδί προς τα κάτω ανάλογα με την πρόοδο της ηλικίας του; Νομίζω ότι αυτό λένε αρκετοί επιστήμονες, εδώ όμως βλέπουμε το αντίθετο, βλέπουμε να χάνονται πρώτα τα μικρά παιδιά και στο τέλος χάθηκε η 9χρονη με τον τρόπο που χάθηκε. Είναι και κάτι άλλο που μου κινεί την περιέργεια και είναι πάρα πολύ σοβαρό κατά τη δική μου εκτίμηση και εμπειρία, όλοι οι θάνατοι έγιναν Σαββατοκύριακο. Δηλαδή μόνο τα Σαββατοκύριακα ο χάρος βγήκε παγανιά, μήπως βόλευε κάποιους ανθρώπους το Σαββατοκύριακο να αφαιρέσουν αυτές τις ζωές. Δεν αναφέρομαι στην οικογένεια, δεν στοχοποιούμε τους ανθρώπους έχουν τον πόνο τους και πρέπει να σεβαστούμε αυτό τον πόνο που ζουν, μήπως εκεί δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους που τους είχε βάλει στο στόχαστρο να αφαιρέσει τις ζωές αυτών των παιδιών. Είναι ερωτήματα αυτά που πρέπει να απαντηθούν. Θα το βρουν οι διωκτικές αρχές το ποιος είναι. Η Αστυνομία εδώ θα λάβει σοβαρά υπόψη της τις ιατροδικαστικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα και από εκεί και πέρα διευρύνεται με καταθέσεις ατόμων. Όλοι θα δώσουν καταθέσεις».

«Πολλοί ιατροδικαστές όταν θέλουν εξειδικευμένες εξετάσεις καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια, αρκετοί όμως είναι εκείνοι που εμπιστεύονται τα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και καταφεύγουν και εκεί. Μπορεί να έγινε και κάτι τέτοιο εδώ μπορεί να καθυστερούν γιατί θέλουν να πάρουν απαντήσεις από δύο διαφορετικές πλευρές. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σύντομα, θα δοθούν κάποιες απαντήσεις και από εκεί και πέρα η προανάκριση που γίνεται από το Ανθρωποκτονιών που δεν είναι τυχαίο ότι πάρθηκε από την Πάτρα και ήρθε στην Αθήνα να γίνει αυτή η έρευνα, είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι είναι λίγες οι πιθανότητες εδώ να οφείλεται ο θάνατος αυτών των παιδιών σε κληρονομικότητα, σε γονιδίωμα θα έπρεπε να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες. Δεν είναι ένα, είναι τρία αγγελούδια και πίσω δύο γονείς ράκη».

Ακούστε τη συνέντευξή του