Σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, σύμφωνα με το δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο, αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο συνήγορος του ηθοποιού εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση της υγείας του, δηλώνοντας «εύχομαι να αντέξει όλη τη διαδικασία αυτή της δίκης», επιβεβαιώνοντας πως ο κατηγορούμενος για βιασμούς καλλιτέχνης έχει χάσει πολλά κιλά τους τελευταίους μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει σκιά του εαυτού του και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δύσκολα θα τον αναγνωρίσουμε την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου, οπότε και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, όπου ξεκινά η δίκη του. Ο ηθοποιός λέγεται ότι λόγω της στεναχώριας του και της προφυλάκισης του, αλλά και λόγω της ασθένειάς του, έχει χάσει πάνω από 25 κιλά.

Αυτό το διάστημα ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε καθώς η δίκη του είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Στις ίδιες φυλακές έχει μεταφερθεί και ο Δημήτρης Λιγνάδης, η δίκη του οποίου έχει ξεκινήσει, διακόπηκε και θα συνεχιστεί και αυτή την Παρασκευή. Πληροφορίες θέλουν τους δύο σκηνοθέτες και ηθοποιούς να έχουν μεταφερθεί στην πτέρυγα των VIP των φυλακών Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο κελί του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά είναι πλέον συγκάτοικος στο ίδιο κελί με τους δύο ηθοποιούς που είναι προφυλακισμένοι και υπόδικοι για βιασμούς.

Φιλιππίδης και Λιγνάδης κρατούνται στο κελί Ζ1 της ΣΤ΄ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού. Στη συγκεκριμένη πτέρυγα δεν κρατούνται ποινικοί, αλλοδαποί και καταδικασμένοι για δολοφονίες, αλλά πρόκειται για πτέρυγα που ανακαινίστηκε μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» και είναι όλα καινούργια. Τα κελιά σε αυτή την πτέρυγα διαθέτουν τηλεόραση, φούρνο και διάφορες ανέσεις. Παλιά λεγόταν VIP και προαυλίζονται μόνο όσοι μένουν στην πτέρυγα.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 15 Μαρτίου 2022