Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, η τελετή παραδόσεως – παραλαβής Διοικητού της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ).

Καθήκοντα Διοικητού της ΔΔΜΝ παρέλαβε ο Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, από τον Αντιναύαρχο (Μ) Γεώργιο Μπαμπλένη ΠΝ. Στην τελετή εκτός του Αρχηγού ΓΕΝ παρέστησαν μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου και άλλοι προσκεκλημένοι.

Ποιος είναι ο νέος Διοικητής ΔΔΜΝ

Ο νεοπροαχθείς σε Αντιναύαρχο (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, μέχρι πρόσφατα ως Υποναύαρχος (Μ) Διευθυντής της Διευθύνσεως Εξοπλισμών του Πολεμικού Ναυτικού, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου 1966, ενώ κατετάγη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως πρωτοετής Ναυτικός Δόκιμος Μηχανικός στις 16 Σεπτεμβρίου 1983.

Στις 2 Ιουνίου 1987 ορκίστηκε ως Σημαιοφόρος Μηχανικός και έκτοτε είχε μία ομαλή εξέλιξη υπηρετώντας σε διάφορες μονάδες επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου καθώς και σε επιτελικές θέσεις του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και του ΓΕΕΘΑ.

Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει ως Β’ Μηχανικός της φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ», Διευθυντής Προώσεως και Ενέργειας των κανονιοφόρων «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» και της φρεγάτας «ΕΛΛΗ», Υπασπιστής του Α/ΓΕΝ, Σύνδεσμος του Ελληνικού Π.Ν. στο Koblenz της Γερμανίας, Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου, στις Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας (ΝΒΕΕ), Διευθυντής της Διευθύνσεως Αναπτύξεως Έρευνας και Τεχνολογίας της ΓΔΑΕΕ (ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ), Διευθυντής της Διευθύνσεως Μηχανολογικών Συστημάτων του ΓΕΝ (ΓΕΝ/Δ1), Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνος και Διευθυντής Υποδομών του ΓΕΕΘΑ. Τον Μάρτιο του 2020 προήχθη σε Υποναύαρχο και ακολούθως τοποθετήθηκε ως Διευθυντής Εξοπλισμών του ΓΕΝ.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), ενώ επιπρόσθετα είναι κάτοχος των κάτωθι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών:

---Degree of Mechanical Engineer, Naval Postgraduate School Monterey, CA USA.

---Master of Science in Mechanical Engineering Naval Postgraduate School, Monterey, CA USA.

---Έχει παρακολουθήσει διάφορα ναυτιλιακά σεμινάρια, και είναι πιστοποιημένος Lead Auditor στα συστήματα διασφάλισης ποιότητας ISO 9000, 14001 και 18001.

Είναι παντρεμένος με δύο κόρες, ενώ ομιλεί και γράφει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Έχει τιμηθεί με τα ακόλουθα μετάλλια/παράσημα/διαμνημονεύσεις:

  • Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα
  • Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής
  • Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β΄ και Γ΄ Τάξεως.
  • Ευδόκιμου Διοικήσεως Β΄ Τάξεως.
  • Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως.
  • Ειρηνευτικής Αποστολής.