«Έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση ήδη εγω πήρα σήμερα καύσιμα αμόλυβδη, είχα τιμή 2, 012 και είναι τώρα 2,059 είναι δηλαδή γύρω στα 6 λεπτά κάτω», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μαρία Ζάγκα, απαντώντας στο ποτέ θα δούμε τη μείωση στις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια.

«Η δουλειά είναι πάτος, δεν έχει τίποτα. Θυμίζει 15Αύγουστο που λείπουν όλοι την εξοχή άρα με αυτά τα δεδομένα πως θα κατέβει το καύσιμο για να αγοράσει ο πρατηριούχος και να βάλει με την καινούργια τιμή; Δεν έχει χώρο και είναι παράλογο να κατεβάσουμε την τιμή χωρίς να έχουμε αγοράσει. Άρα περιμένουμε να κατέβει λίγο άλλα δεν έχουμε δουλειά και χωρίς δουλειά δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις νέες τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζάγκα.

«Τα μέτρα αυτά που πήρανε είναι ελάχιστα, τον κόσμο που έρχεται δεν τον νοιάζουν καθόλου, τον αφήνουν αδιάφορο. Το να του δώσει δηλαδή το μήνα 15 ευρώ σύνολο τον αφήνει αδιάφορο. Σου δίνει στα 60 λίτρα δίνει τη διαφορά της αύξησης. 0,22 λεπτά δίνει στο λίτρο άρα πάει το μήνα γύρω στα 15 ευρώ το πολύ, εάν είναι νησιά πάει παραπάνω γιατί είναι πιο ακριβά εκεί. Άρα λοιπόν ένα πακέτο 180 λίτρων για τους τρεις μήνες Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο με τη διαφορά στην αύξηση της τιμής πάει σύνολο 40 -45. Αυτό είναι το κέρδος τους, τους πληρώνει τη διαφορά της αύξησης», διευκρίνισε η ίδια.

«Εκείνο που είναι σημαντικό για μένα είναι ότι επιτέλους το πετρέλαιο κίνησης το οποίο το χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες κάνει μείωση 15 λεπτά το λίτρο από τα διυλιστήρια, από την πηγή οπότε μετά αν έχουν και αυτή την έκπτωση τους συμφέρει. Στο ταξί έχει τα 200 ευρώ τα μετρητά είναι σαν μια αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη που είχαν οι άνθρωποι με όλη αυτή τη ζημιά, είναι κάτι και αυτό, μια τρύπα είναι αλλά το άλλο τους αφήνει αδιάφορους. Δεν τους πληρώνει λίτρα, τους πληρώνει τη διαφορά της αύξησης στην τιμή», υπογράμμισε η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής.

«Το πετρέλαιο κίνηση για τους επαγγελματίες είναι βοήθεια αυτό, το 15 λεπτά κάτω είναι πολύ καλό, μπαίνει συν το βοήθημα το άλλο τα 15 ευρώ και κάτι γίνεται. Με τα ταξί είναι μικρό αλλά σημαντικό 200 ευρώ, κάποια τρύπα θα κλείσουν. Εμείς είπαμε ότι αυτά είναι λίγα τα μέτρα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Μας είπανε ότι είναι ότι κρατάμε το free pass αυτό για το εμβόλιο. Θα μας το φέρνουνε εμείς θα έχουμε κατεβάσει μια εφαρμογή στο κινητό μας για να το τεστάρουμε και κάπως έτσι θα λειτουργεί. Είναι πληροφορίες τις οποίες δεν τις έχουμε ακόμα στην πράξη και πάρα πολύς κόσμος έρχεται ρωτάει είναι μπλεγμένος αλλά και εμείς δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε γιατί δεν το έχουμε δει πως λειτουργεί στην πράξη αυτό, το οποίο θα λειτουργήσει από αρχές Απριλίου. Σιγά–σιγά θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες οπότε θα έχουμε την ενημέρωση. Σήμερα το μάθαμε, εμείς δεν ξέραμε μέχρι σήμερα το πρωί πως θα λειτουργήσει αυτό το πράγμα», κατέληξε.