Αλκης_Καμπανος
Ελλάδα

Στον Άρειο Πάγο οι γονείς του Άλκη - Ζήτησαν να μπει «φρένο» στην οπαδική βία

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα μετά απο παραγγελία του κ. Πλιώτα άρχισε μεγάλη έρευνα για τη βία μεταξύ οπαδών και ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, ενώ υπήρξαν και προφυλακίσεις

Συναντήσεις με την ηγεσία του Αρείου Πάγου είχαν σήμερα οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού,  που έχασε τη ζωή του μετά απο άγρια επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς του Άλκη, παρουσία του συνηγόρου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, συναντήθηκαν διαδοχικά με την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στις συναντήσεις οι οποίες διήρκησαν περισσότερο απο δυο ώρες, δύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά και η συγκίνηση πολύ μεγάλη. Οι γονείς του Άλκη ζήτησαν από τους ανώτατους δικαστές να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το παιδί τους και να σταματήσει η τυφλή οπαδική βία.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα μετά απο παραγγελία του κ. Πλιώτα άρχισε μεγάλη έρευνα για τη βία μεταξύ οπαδών και ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις, ενώ υπήρξαν και προφυλακίσεις.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές ακόμα δικογραφίες.

Κούγιας: Δεν έχουν προφέρει ακόμη τη λέξη «συγγνώμη»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των γονιών του 19χρονου με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, τόνισε ότι «σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας. Αλλά αυτό που έζησα σήμερα στο γραφείο της προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Γεωργίου με τους γονείς του αείμνηστου Αλκη Καμπανού και την σεβαστή κυρία πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι συγκλονιστικό και δεν μπορώ με λόγια να το περιγράψω.

Η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυχερή που επικεφαλής της είναι η άνθρωπος πρώτα απ’ όλα κυρία Γεωργίου.

Η συνάντηση μαζί της αλλά και μαζί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα είναι το μεγαλύτερο βάλσαμο για τους τραγικούς γονείς του αείμνηστου Αλκη στη πληγή που άνοιξε σε αυτούς η απάνθρωπη συμπεριφορά αυτών των 12 αδίστακτων εγκληματιών που μέχρι σήμερα ούτε οι ίδιοι ούτε το οικογενειακό τους περιβάλλον έχουν προφέρει τη λέξη “συγγνώμη” είτε δημόσια είτε ιδιωτικά.

Η συνάντηση ήταν απολύτως μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος και δεν θα έκανα αυτή τη δήλωση εάν η συνάντηση δεν αποκαλύπτετο απο δημοσιογράφους οι οποίοι τους συνάντησαν εντελώς τυχαία έξω απο τον Αρειο Πάγο».