Ανατριχίλα και φρίκη προκαλούν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με το θάνατο των τριών κοριτσιών, καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο τρίτος θάνατος στην οικογένεια, αυτός της μικρής Τζωρτζίνας, επήλθε μέσω της ουσίας κεταμίνης. Για το λόγο αυτό η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου θεωρείται ύποπτη και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με την ίδια να βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ.

Πως όμως οι αρχές έφτασαν στο στην εξέλιξη αυτή; Τα πάντα, καταγράφονται στο πόρισμα των Εργαστηρίων Τοξικολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτό ήταν και το κλειδί που άνοιξε την πόρτα της αλήθειας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στο πόρισμα καταγράφεται λεπτό προς λεπτό το χρονικό του θανάτου της Τζωρτζίνας,

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

 Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ότι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

 Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να έχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού - δηλαδή εισπνεόμενα - είτε ενδομυικά. Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία. Πρώτον η ουσία από τη στιγμή που θα χορηγηθεί σταματάει την αναπνοή, προκαλεί ανακοπή και επέρχεται ο θάνατος.