Το μέλος του ΔΣ της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε επεσήμανε τα εξής:

Ερωτηθείς γιατί κρατήθηκε σε ειδικό χώρο της ασφάλειας χθες η κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο φόβος φυλάει τα έρημα, σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να κάνει κακό στον εαυτό της έστω κι από την ανησυχία της. Οι άνθρωποι πολλές φόρες όταν βρίσκονται σε τέτοια δεινή θέση περιπλέκονται, το μυαλό κάνει παιχνίδια κι εμείς δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να πάρουμε το παραμικρό ρίσκο. Γι’ αυτό λοιπόν δεν κατέβηκε στον 7ο όροφο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, παρέμεινε στον 11ο όροφο σε πολιτισμένο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπό το άγρυπνο βλέμμα των συνάδελφων.

Οι πληροφορίες που έχω λένε ότι ήταν αμίλητη. Ήταν συνεχώς με κατεβασμένο το κεφάλι, συνεχώς σκεπτική και σε καμία περίπτωση δεν είχε αυτό το προφίλ το λαλίστατο που είχε στα κανάλια όλες αυτές τις μέρες. Φαινόταν ότι ήταν μια καταβεβλημένη ψυχικά γυναίκα κλεισμένη στον εαυτό της δεν μιλούσε καν. Δεν της είπαμε για σύλληψη, της είπαμε να μας ακολουθήσει για να μας βοηθήσει λίγο στην έρευνα γιατί θέλαμε κάτι συμπληρωματικά κτλ. Κι έτσι πήγε το όχημα του Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα μετά από παραγγελία της εισαγγελέως και την παρέλαβε και την έφερε. Βεβαίως μετά ενημερώθηκε.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει που βρίσκεται η έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών: Είναι δύο διαφορετικές έρευνες, δύο διαφορετικοί φάκελοι οι οποίοι κατά τη δική μου άποψη πιστεύω ότι θα πάνε σε συγχώνευση και νομίζω ότι μετά θα μετατραπεί σε κοινή έρευνα, θα συγχωνευτούν οι υποθέσεις.

Αναφορικά με τις φωνές που ζητούν επιστροφή της θανατικής ποινής για την τιμωρία της Πισπιρίγκου: Όχι, όχι είμαστε πολιτισμένος κόσμος, έχουμε δημοκρατία. Όχι αυτά δεν υπάρχουν πλέον στον πολιτισμένο κόσμο, η θανατική ποινή για εμένα προσωπικά την ζωή των ανθρώπων πρέπει να την παίρνει μόνο ο Θεός, κι όποτε ο Θεός κρίνει. Δεν υπάρχουν αυτά στο δικαιικό μας σύστημα, ούτε στην ευρωπαϊκή παιδεία στην οποία θέλουμε να υπάρχουμε και να πορευόμαστε όλοι. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μια αποτρόπαια πράξη με μια πιο αποτρόπαια πράξη. Έχουμε δικαιικό σύστημα, έχουμε πάρα πολύ καλή δικαιοσύνη, έχουμε επαρκέστατους νόμους, έχουμε ευρωπαϊκό δίκαιο και από εκεί και πέρα ζούμε μέσα σε δημοκρατία η οποία και θα αποφασίσει και θα αποφανθεί.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις: Αυτό ερευνάται, στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω οτι αυτά που θα πρέπει να ελέγχουν πρώτα-πρώτα είναι αν θα υπάρξει ομολογία, πως υπήρξε η χορήγηση της ουσίας, πρώτα απ’ όλα σε αυτόν ο οποίο την απέκτησε και εν συνεχεία στο άτυχο παιδί. Νέες συλλήψεις θα προκύψουν μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν νέα επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλους ανθρώπους. Ερευνώνται όχι σε επίπεδο πράξης, σε επίπεδο προφανώς συνέργειας.

Ακούστε τη συνέντευξή του