Το μέλος του ΔΣ της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε αναφορικά με τη συμμετοχή της Αστυνομίας στην πυρκαγιά της Πεντέλης, ότι: «Χθες οι απογευματινές βάρδιες που πιάσανε δουλειά στις 1 η ώρα το μεσημέρι φύγανε μετά τις 3 η ώρα το βράδυ αγόγγυστα βεβαίως γιατί επιτελούσαν κοινωνικό έργο. Είμαστε πάνω από 650 αστυνομικοί στο πεδίο που επιχειρούμε μαζί με τους πυροσβέστες και άλλες δυνάμεις. Ομάδα ΔΙΑΣ, περιπολικά της Τροχαίας, περιπολικά τμημάτων και η Ομάδα Ζήτα».

Αναφορικά με το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 84χρονου, ανέφερε: «Έχουμε να κάνουμε με έναν απελπισμένο 84χρονο πρώην καπετάνιο ο οποίος βρέθηκε από τη σύζυγο του διότι μέσα στην απελπισία του όπως όλα δείχνουν αυτοπυροβολήθηκε με ένα 38αρι περίστροφο. Όταν τον βρήκαμε το σπίτι του καιγότανε και θα έπρεπε άμεσα αλλά βεβιασμένα διότι κάναμε όλες τις έρευνες γιατί όταν ένας άνθρωπος αυτοχειριάζεται εμείς κάνουμε δικογραφία γιατί πρέπει να βρούμε τον πραγματικό λόγο και τα πραγματικά αίτια . Απομακρύναμε τη σωρό για να μην καεί με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η φωτιά και να σβηστεί τις πρωινές ώρες. Προφανώς ήταν τόσο απογοητευμένος και φοβισμένος για το αν θα ξαναπιάσει φωτιά γιατί περιμετρικά στη μάντρα του σπιτιού είχε τοποθετήσει πάρα πολλά μπιτόνια γεμάτα με νερό. Ο άνθρωπος είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φωτιάς και άλλες φορές και μόλις είδε ότι η φωτιά έμπαινε μέσα στο σπίτι του έκανε το μοιραίο».

Ακούστε τη συνέντευξή του