«Με κατεπείγουσα εντολή της Εισαγγελίας Αθηνών διερευνώνται καταγγελίες για βιασμό και απρεπείς πράξεις», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνοντας ότι οι έρευνες επικεντρώνονται σε στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου.

Σημείωσε ότι λαμβάνονται καταθέσεις μέσα από τις οποίες θα αντληθούν στοιχεία και τόνισε πως οι έρευνες γίνονται όπου υπάρχει δομή της Κιβωτού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις στην Κιβωτό του κόσμου: Με κατεπείγουσα εντολή από την Εισαγγελία Αθηνών το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή στην υποδιεύθυνση ανήλικων να ανοίξει φάκελο και να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Αυτό είχε γίνει περίπου πριν από 15 μέρες ήδη έχουμε αρχίσει και παίρνουμε τις πρώτες καταθέσεις, έχει ανοίξει ο φάκελος. Είναι σοκαριστικό, μόνο και μόνο το όνομα αυτού που καταγγέλλεται είναι σοβαρή γροθιά στο στομάχι ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Το όνομα που καταγγέλλεται έχει να κάνει με αυτά που διαβάζουμε ότι είναι ιδρυτικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου;

Αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι οτι οι καταγγελίες είναι για βιασμό, είναι για απρεπείς πράξεις, έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα, είναι για θώπευση, είναι για «αφεντισμό», για πράξεις οι οποίες δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με παιδιά και με παιδικές ψυχές.

Αναφορικά με το πρόσωπο που καταγγέλλεται: Δεν μιλάμε για έναν απλό καθαριστή ή έναν απλό τροφοδότη της δομής, μιλάμε για ένα άτομο το οποίο είναι στέλεχος. Πέραν τούτου θα πρέπει να ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι ακόμα σε επίπεδο καταγγελιών, η εντολή είναι σαφέστατη ότι θα πρέπει να στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες και να υπάρξουν αποδείξεις για να μπορεί ο φάκελος να ευσταθεί για να μπορεί να σταλεί κατευθείαν στην Εισαγγελία. Αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις καταγγελίες όπου η κάθε μία δεν είναι μοναχική δηλαδή όλες μαζί είναι γύρω στα 7 άτομα τα οποία είναι εμπλεκόμενα σε όλο αυτό το συρφετό.

Δηλαδή δεν ήταν μόνο αυτό το υπεράνω υποψίας άτομο υπήρχαν και άλλα στελέχη στη δομή;

 Ενδεχομένως και αυτό ερευνάτε, είναι πάρα πολύ πρώιμο. Τώρα έχει αρχίσει η σοβαρή έρευνα, παίρνουμε καταθέσεις και αυτές θα πρέπει να ερευνηθούν πολύ για να μπορέσουμε μέσα από τις καταθέσεις να αντλήσουμε στοιχεία.

Ερωτηθείς πόσες δομές αφορούν οι καταγγελίες: Ξέρω ότι αφορούν την ουσιαστική δομή της Αθήνας από εκεί και πέρα οι έρευνες από την ΕΛΑΣ γίνονται όπου υπάρχει Κιβωτός. Θέλω να σας πληροφορήσω ότι ακόμα και η Αρχιεπισκοπή έχει ζητήσει να ενημερώνεται. Είναι πολύ σοβαρό θέμα, είναι μια ωρολογιακή βόμβα γιατί μιλάμε ότι αυτή τη στιγμή η έρευνα είναι σε κάτι πολυσύνθετο, κάτι πολύ νευραλγικό και κάτι πολύ ιδιαίτερο στην πατρίδα μας.