Με αφορμή τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου τοποθετήθηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Είμαστε όχι σοκαρισμένοι, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το οποίο δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. ''Το τέρας της πρώτης σελίδας'' αυτός είναι ο τίτλος που εγώ ψυχιατρικά δίνω σε αυτή τη διαδικασία αν είναι αυτή που όπως φαίνεται είναι. Και το λεω αυτό γιατί δεν τολμώ να μιλήσω για ψυχική αρρώστια γιατί θα υποτιμήσω τον άρρωστο γιατί ο ψυχιατρικά άρρωστος είναι άνθρωπος, εδώ μιλάμε για το τέρας της πρώτης σελίδας. Εδώ μιλάμε για μια διαστροφή προσωπικότητας, για μια διαταραχή χαρακτήρα, μιλάμε για ένα άτομο που για το μόνο που ενδιαφερόταν ήταν για την υπερ-προβολή και την υπερ-έκθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας.

«Προσπαθούσε να παρασύρει χιλιάδες ανθρώπους, δημοσιογράφους, ΜΜΕ, απλό κόσμο χωρίς συναισθήματα, χωρίς ενοχές , χωρίς τύψεις. Χωρίς να υπογραμμίσει ακόμη και μια μαγική λέξη που υπάρχει αν δεν μπορούμε να πενθήσουμε που λέγεται ''σιωπή''. Μιλάμε λοιπόν για το τέρας της πρώτης σελίδας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς πως χαρακτηρίζει τις κατάρες της Ρούλας Πισπιρίγκου στην υπόθεση της μικρής Άννυ το 2015, ο ψυχιάτρος απάντησε: «Όταν έχουμε έναν άνθρωπο διαμορφωμένο με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε αντίδραση, οποιαδήποτε κίνηση, οποιαδήποτε συμπεριφορά έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του. Αυτός ο άνθρωπος ο διαμορφωμένος δεν παρασύρεται, δεν μιλάει συναισθηματικά δεν αντιδρά όπως αντιδρούνε όλοι οι άλλοι άνθρωποι που αναγνωρίζουν το καλό, το κακό, το συναισθηματικό, το στενάχωρο. Είναι ένας ήρωας του κακού δηλαδή δημιουργημένος δολοφόνος και εκφράζεται στη στιγμή».

«Δεν υπάρχει σκέψη κανονική, δεν υπάρχει ανάλυση, εκείνη την ώρα άρχισε να καταριέται μπορεί σε 5 λεπτά να έκανε το ίδιο ή να συμπεριφερόταν με ένα βίαιο τρόπο και μετά από μισή ώρα να έβγαινε έξω και να διακήρυσσε ότι ''είμαι η καλύτερη, η σημαντικότερη κλπ''. Δεν υπάρχει το ''πώς γίνεται'', είναι έτσι φτιαγμένος, τα πάντα βγαίνουνε μέσα από τη διαταραχή. Δεν υπάρχει ''γιατί'' όπως δεν υπάρχει αιτιολογία γιατί αν προσπαθήσουμε να βρούμε τα γιατί και τις αιτιολογίες σε τέτοια άτομα είναι σαν να τους δίνουμε άλλοθι», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς πως μπορεί να κοιτάει στα μάτια το παιδί της να ξεψυχάει, επισήμανε: «Δεν υπάρχει για αυτό το άτομο η ''μάνα'', το ''συναίσθημα'', ο ''άνθρωπος''. Ο άρρωστος είναι άνθρωπος, εκείνος είναι ο οποίος ότι κάνει το κάνει λόγω της θολούρας του μυαλού, εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που ότι κάνει το κάνει γιατί είναι αυτός ο χαρακτήρας, αυτή η προσωπικότητα και για να μην το κάνει έπρεπε κάποιος να έχει επέμβει στην εφηβεία μετά είναι αργά».

Ερωτηθείς ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο των δολοφονιών, απάντησε: «Το δολοφονικό της ένστικτο, είναι η προσωπικότητα, είναι η μοχθηρία, είναι η κακία του χαρακτήρα, είναι η ηρωίδα του κακού, η εν δυνάμει δολοφόνος, είναι αυτό που βλέπουμε τακτικότατα τριγύρω μας. Πηγαίνετε ένα–ενάμιση χρόνο πίσω να δείτε πόσες παρόμοιες συμπεριφορές είχαμε, άμε στη Ρόδο στην Τοπαλούδη, πάμε στα Γλυκά Νερά, πάμε στη Φολέγανδρο, πάμε στην Ανδραβίδα για να δείτε πόσες παρόμοιες συμπεριφορές ατόμων».