Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο της ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των παιδιών στην Πάτρα, μετά τη σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σε «θρίλερ» δίχως τέλος, εξελίσσεται η υπόθεση με βασικούς πρωταγωνιστές τους γονείς, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να παραμένει στο κρατητήριο της ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία της τη Δευτέρα, οπότε και θα αποφασιστεί από ανακριτή και εισαγγελέα εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Καθημερινά, η μία μετά την άλλη βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύψεις για την υπόθεση με τον μυστηριώδη θάνατο των τριών αδελφών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, μέσα σε τρία χρόνια.

Δεν «σπάει» η Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι Αρχές προσπαθούν να λύσουν αυτόν τον περίπλοκο γρίφο την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αλλάζει στάση και δεν «σπάει», με αποτέλεσμα να μην ομολογεί και ο Μάνος Δασκαλάκης, από «άφαντος», αλλάζει στάση εναντίον της 33χρονης χαρακτηρίζοντάς την εν διαστάσει σύζυγό του ως «κατηγορούμενη σε δυσμενή κατάσταση».

Και όπως φαίνεται, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα τόσο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των γονιών, Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη, καθώς ο ένας «αδειάζει» τον άλλο.

Τι κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ από το σπίτι της Πισπιρίγκου στην Πάτρα

Επί 2μιση ώρες οι Αρχές έκαν φύλλο και φτερό το σπίτι της οικογένειας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, ψάχνοντας κάθε σημείο σε όλα τα δωμάτια για να εντοπίσουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας αλλά και του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας παρούσα ήταν η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία και άνοιξε την πόρτα πετώντας μάλιστα και τα λουλούδια που είχαν αφήσει γείτονες για τα παιδιά, εμφανώς εκνευρισμένη.

Τα ευρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας

Όπως αναφέρει το thebest.gr, στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-50 ηρεμιστικά χάπια

-1 smart τηλεόραση

-συσκευές κινητών τηλεφώνων

-1 laptop

– tablet

-βιβλία και ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Τα αντικείμενα θα παραδοθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας. Στις ηλεκτρονικές συσκευές θα πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος.


Και τέταρτη κατάθεση «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση ενός εκ των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιανουάριο του 2022.

Με τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, να έχει συλληφθεί και να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN παρουσίασε όσα κατέθεσε ο γιατρός για το μοιραίο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, όταν η 33χρονη πληροφορήθηκε τον θάνατο της μεγαλύτερης από τις τρεις κόρες της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στη μητέρα ότι η 9χρονη κόρη της δεν ήταν πια στη ζωή, εκείνη βγήκε από το δωμάτιο του εντατικολόγου και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, οι οποίοι της ανέλυσαν τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί έχασε τη ζωή του.

«Όταν έβγαινε έξω, μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της», κατέθεσε ο εν λόγω γιατρός.

Και συνέχισε: «Αυτό που με σόκαρε περισσότερο, ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα, για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της, για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα, προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε, γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

«Γρίφος» η στάση του Μάνου Δασκαλάκη

Την ίδια ώρα, ο Μάνος Δασκαλάκης αλλάζει στάση και φαίνεται να κινείται κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του, μέσω του ΑΝΤ1: «Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι».

Ο πόλεμος Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη

Αυτή η μεταστροφή στάσης του Μάνου Δασκαλάκη οδήγησε στη νέα έκρηξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Star και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, η 33χρονη, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, δήλωσε πως μίλησε με τον σύζυγό της, ο οποίος θα στηρίξει την κατηγορία γιατί φοβάται να μην πάει φυλακή.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της, ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε πως όταν κληθεί από την αστυνομία «θα πω ό,τι είδα με τα μάτια μου και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα».

Μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι δεν είναι ικανοποιημένη με τη στάση αυτή του Μάνου Δασκαλάκη και μετέφερε εν συνεχεία τον διάλογό τους, όταν εκείνη του είπε «καταλαβαίνεις πού είμαι;», και εκείνος της απάντησε ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι και ότι απολύθηκε από τη δουλειά του.

«Το μέλημά του είναι να μην πάει φυλακή, εμένα δεν με σκέφτεται» είπε στη συνέχεια η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσθέτοντας ότι ο Μάνος Δασκαλάκης τής είπε: «Τι θες, να πάω φυλακή εγώ και ο πατέρας μου;».

Μπορεί να μην το είχε εκφράσει δημόσια η Ρούλα, όμως η κόντρα ανάμεσα στο ζευγάρι υπάρχει από καιρό. Σύμφωνα με όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η Αγγελική Νικολούλη, η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της, είχε πει για τον σύζυγό της: «Εσύ νομίζεις ότι ο Μάνος είναι ο Άγιος που φαίνεται;».

Θείος Ρούλας: Γιατί μένει εκτός κάδρου ο πατέρας;

Εναντίον του Μάνου Δασκαλάκη ωστόσο βάλλει ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος δήλωσε στον Alpha: «Γιατί μένει εκτός κάδρου ο πατέρας; Γιατί έχουν τη μητέρα στη ΓΑΔΑ και όχι αυτόν; Πηγαίνετε βρείτε τον, να σας δώσει απαντήσεις. Αυτός να σας πει. Έχουν βγάλει αυτόν από το κάδρο και έχουν αφήσει το κορίτσι. Γιατί γίνεται αυτό; Δύο είναι. Τα παιδιά δεν ήρθαν μόνα τους. Δεν έγιναν με τον κρίνο. Αυτός όμως έχει βγει από το κάδρο. Αυτό να ξέρετε».

Κατερινόπουλος: «Τι τον θέλει τον δικηγόρο; Κατηγορούμενος είναι;»

Η στάση του Μάνου Δασκαλάκη να επιστρατεύσει αρχικά τον δικηγόρο του είχε προκαλέσει μάλιστα την αντίδραση του ταξίαρχου εν αποστρατεία Θανάση Κατερινόπουλου: «Ένας πατέρας που έχει χάσει τα παιδιά του, μέσα από μία σχέση που μια ήταν μαζί μια χώρια, ο οποίος δήλωνε ότι ''εγώ με τα χέρια μου θα τη σκότωνα, αν ήξερα ότι έκανε αυτά τα εγκλήματα'', μαθαίνει ότι απεδείχθη περίτρανα ο θάνατος του ενός παιδιού και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο; Τι τον θέλει τον δικηγόρο, κατηγορούμενος είναι;».