Οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας είναι ραγδαίες και πλέον εκτός από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποία κατηγορείται κι έχει ήδη προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη οι αρμόδιοι θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη πως βρέθηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

«Έχουμε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα που ανέδειξε μία ουσία που δεν έπρεπε να είναι στο αίμα της Τζωρτζίνας. Ήταν σε υπέρμετρη συγκέντρωση, ήταν σε τοξική συγκέντρωση. Έχουμε εγκληματική πράξη για ένα από τα τρία παιδιά, οι αρμόδιοι που θα ερευνήσουν τους θανάτους θα απαντήσουν εάν προήλθε από ασφυξία ή θάνατο», είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Η δική μου άποψη είναι ότι προκρίνεται η υπόθεση της ασφυξίας. Βάσει των ευρημάτων, εφόσον δεν έχουμε παθολογικά και γενετικά αίτια, αυτή τη στιγμή οι αρμόδιοι θα πρέπει αν αποκλείσουν τη δηλητηρίαση ή την ασφυξία, κι εγώ από αυτές τις δύο προκρίνω την ασφυξίας».




Ως προς τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς και το ενδεχόμενο εκταφής της δήλωσε τα εξής: «Προκύπτει μία νοσηλεία αρκετών ημερών, αναφέρονται σοβαρά προβλήματα υγείας. Θα πρέπει αν συλλεγεί ο ιατρικός της φάκελος από το νοσοκομείο και να μελετηθεί για τη σοβαρότητα της νόσου κι αν αυτή η νόσος ήταν ικανή να επιφέρει θάνατο. Μία εκταφή θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά έχει παρέλθει διετία και θα είναι δύσκολη εξέταση», είπε.

Ήδη, η ανακρίτρια ζήτησε την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου για να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, και τον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορουμένης, στην Πάτρα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα τα οποία μπαίνουν πλέον στο μικροσκόπιο για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, προκειμένου να αναζητηθούν τα μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.

Χρήσιμα στοιχεία, όμως, εκτιμάται ότι θα εισφέρει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου για να διαπιστωθεί εάν πράγματι έψαχνε, μέσω διαδικτύου, να προμηθευτεί την κεταμίνη την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Τόσο η ανακρίτρια όσο και ο εισαγγελέας που θα υποβάλει τη σχετική πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θεωρούν πως, μέσα από την άρση, θα καταφέρουν να συνθέσουν τα άγνωστα κομμάτια του «παζλ» τα οποία, ακόμη και μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραμένουν σκοτεινά.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης, άμεσα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, το «Ωνάσειο» αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, εάν βέβαια δεν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως έως τότε.




Πώς βρήκε την κεταμίνη

Σε ό,τι αφορά το πώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος έχει αποκαλύψει ότι η Αστυνομία ερευνά τις αναζητήσεις που έκανε η μητέρα των τριών κοριτσιών στο διαδίκτυο αφού αυτές ήταν πολλές και διάφορες.

Ο ίδιος έχει τονίσει ότι οι αστυνομικοί δεν περιμένουν η ίδια να παραδεχθεί ότι έκανε τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αφού αυτό θα την αυτο-ενοχοποιήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, φαίνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ και υπήρχε επίσημη παρακολούθηση των συνομιλιών και των αναζητήσεών της στο διαδίκτυο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε αναζητήσεις στο διαδίκτυο με ύποπτες λέξεις – κλειδιά και προχωρούσε σε αγορές προϊόντων. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το διαδίκτυο είναι ο πρώτος χώρος από όπου η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη.

Σημειώνεται πως η 33χρονη ισχυρίστηκε στην απολογία της ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να έρθει στο φως το πώς βρέθηκε η τοξική ουσία στο αίμα του παιδιού της και στο πλαίσιο αυτό υπέβαλλε διπλό αίτημα στην ανακρίτρια: Πρώτον, ζήτησε να της απαντηθεί εγγράφως εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και κατά δεύτερον ζήτησε να πληροφορηθεί εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας -και, σε περίπτωση θετικής απόκρισης – εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.




Ο θάνατος της Ίριδας


Την ίδια στιγμή, εξελίξεις αναμένεται να υπάρχουν και με τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, όπου -όπως πολλές φορές έχει πει τις προηγούμενες ημέρες ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων- τα ευρήματα στις εξετάσεις της δεύτερης είναι πολλά και σημαντικά.

Εφόσον αποδειχτεί ότι ο θάνατος της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε στην κούνια της, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια τότε αναμένεται νέα σύλληψη. Πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο βρισκόταν στο σπίτι το μοιραίο βράδυ του θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το εν λόγω άτομο έχει δώσει μια αντικρουόμενη κατάθεση με μια σχετική της δήλωση σε ΜΜΕ. Επίσης, δεν έχει αναφέρει κάποια γεγονότα αρχικά που τα ανέφερε στη συνέχεια, ενώ έχει αλλάξει τις ώρες των γεγονότων.