Τρεις θάνατοι, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019, της σπιτονοικοκυράς Ευγενίας Κούτρα τον Σεπτέμβριο του 2020 και της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021, έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο μιας βαθιάς έρευνας που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και διαρκώς αποκαλύπτει νέες συγκλονιστικές πτυχές της απύθμενης τραγωδίας.

Σήμερα τα «Π» φέρνουν στη δημοσιότητα δύο παλαιότερες συνεντεύξεις των εμπλεκόμενων οι οποίες ήδη εξετάζονται ενδελεχώς στα ανακριτικά γραφεία.

Η Αστυνομία έχει ενδείξεις περί εγκληματικών ενεργειών ωστόσο αναζητεί αδιάσειστες αποδείξεις, ανάλογες με εκείνες της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Και στα τρία τραγικά συμβάντα με τα παιδιά του, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν παρών. Όμως, η σύζυγος του, που προφυλακίστηκε την περασμένη Δευτέρα για την ανθρωποκτονία σε βάρος της πρωτότοκης κόρης τους, ήταν παρούσα σε όλα ενώ διαθέτει ιδία αντίληψη για το τι συνέβη με την 69χρονη καθηγήτρια. Εκτιμάται ότι και ο σύζυγος γνωρίζει αρκετά πράγματα γι΄ αυτό και όταν ρωτήθηκε σχετικά στα μέσα της εβδομάδας, εξέφρασε την ικανοποίηση του επειδή άνοιξε δικαστικά και αυτό το κεφάλαιο.

Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς επιμένουν ότι «οι απαντήσεις θα δοθούν από τους ζωντανούς, οι εκταφές πτωμάτων δύο και τριών ετών δεν πρόκειται να φωτίσουν τα γεγονότα», αφήνοντας μόνον ένα περιθώριο ελέγχου του φορητού υπολογιστή (τάμπλετ) με το οποίο είχε ταφεί η Τζωρτζίνα.

Για τη Μαλένα

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», η περίπτωση της Μαλένας δημιουργεί τα περισσότερα ερωτήματα και κρύβει πλήθος αντιφάσεων. Η εισαγγελία διαθέτει αποδείξεις ότι η μητέρα και μόνον εκείνη ήταν δίπλα στο παιδί λίγο πριν πεθάνει ενώ η ίδια στην απολογία της κατέθεσε ότι το κοριτσάκι είχε αρρωστήσει από λευχαιμία το 2018 και πέθανε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ (Παίδων, Αθήνα) αλλά όχι από τη συγκεκριμένη πάθηση: «Η ιατροδικαστική της έλεγε ότι κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια, εμείς όμως κάναμε τις νόμιμες ενέργειες και αμφισβητήσαμε το ιατρικό αυτό πόρισμα» είπε στην ανακρίτρια.

Η συνέντευξη

Οι αναφορές αυτές έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τα όσα υποστήριζε τότε η οικογένεια.

Τα «Π» δημοσιοποιούν απόσπασμα συνέντευξης του Μ. Δασκαλάκη στις 16/4/2019 (Newsit.gr) λίγο μετά την κηδεία της Μαλένας όπου μεταξύ άλλων έλεγε: «Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι…Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους. Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν. Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Άγιοι”. Είναι “Άγιοι” Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε».

Η γιατρός

Φυσικά, η γιατρός που παρακολουθούσε την θανούσα είπε το ίδιο πράγμα αφήνοντας ωστόσο πολλές αιχμές. «Ο θάνατος της Μαλένας» δήλωσε «δεν οφείλεται ούτε στην λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια (σς ιατροδικαστικό συμπέρασμα). Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε». Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έχει τονίσει πως καταγράφηκαν τραύματα – εκδορές που «πιθανότατα δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού».

Για την Ίριδα

Σχετικά με την Ίριδα, ουσιώδης και δηλωτική εξελίξεων κρίνεται μια τηλεοπτική συνέντευξη (22/2) της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφής της προφυλακισμένης Ρούλας.

Η νεαρή αυτή γυναίκα όχι μόνο πιστοποίησε την παρουσία της στο σπίτι αλλά και τη συμμετοχή της στα όσα διαδραματίστηκαν, λέγοντας: «Το προηγούμενο βράδυ ήμασταν με το παιδί εδώ. Το ταΐσαμε, το κάναμε μπάνιο, ήταν βράδυ. Στις 2.30 πέσαμε να κοιμηθούμε όλοι. Εγώ κοιμήθηκα με τη Ρούλα εκείνο το βράδυ, γιατί ο Μάνος δούλευε. Τα δωμάτια των παιδιών ήταν το ίδιο. Στις 7:30 έκλαψε, είπα στη Ρούλα “πήγαινε εσύ”. Είχαμε συνεννοηθεί την Κυριακή να πάμε για καφέ με τα παιδιά. Ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν ακόμη, και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη όπως κάνουν όλα τα μωρά στον ύπνο τους. Την πιάνω και ήταν παγωμένη. Εν τω μεταξύ δεν έβλεπα την κοιλιά της να κινείται και εκεί σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει. Ανάβω το φως την κοιτάω και τα χείλια της ήταν μελανά. Ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Το αφήσαμε κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ. Παίρνω τον Μάνο και το ΕΚΑΒ. Πήραν το παιδί, θυμάμαι τη Ρούλα και το Μάνο να φωνάζουν σώστε το. Δεν μπορούσα να πω στην Τζωρτζίνα τι έγινε. Όταν πήγα στο νοσοκομείο μας είπαν ότι το παιδί είχε καταλήξει. Η Ρούλα είχε λιποθυμήσει. Στην κούνια είχε ένα πανάκι με δύο σταγόνες αίμα».

Γίνεται λοιπόν αυτομάτως αντιληπτό ότι ήταν αυτόπτης και μοναδικός μάρτυρας στο συμβάν, το οποίο αν αποδειχθεί εγκληματική ενέργεια τότε θα λάβει άλλες διαστάσεις για τις δύο αδελφές.

Ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Εξίσου συγκεχυμένη είναι η κατάσταση με τη σπιτονοικοκυρά. Η 69χρονη πέραν των κινητικών - νευρολογικών προβλημάτων, αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες παρότι ήταν συνταξιούχος του Δημοσίου και ο άνδρας της δικηγόρος – παλαιός αστυνομικός. Προσφάτως, η ιδιόκτητη διόροφη κατοικία της, επί της οδού Μπιζανίου, βγήκε σε πλειστηριασμό λόγω τραπεζικών χρεών, για το ποσό των 11.000 ευρώ το ισόγειο όπου έμενε η οικογένεια Δασκαλάκη, για 41.000 ευρώ ο ένας όροφος και για 22.880 ο άλλος, ενώ υπάρχει πρόσθετο βάρος 103.800 ευρώ. Οι ελάχιστοι συγγενείς της θανούσας δεν είχαν καμία σχέση μαζί της, περιγράφοντας την ως απόμακρη και ιδιότροπη.

Όταν δε πέθανε , τον Σεπτέμβριο του 2020, κανείς εξ΄ αυτών δεν πήγε στην κηδεία καθώς πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων τον θάνατο της. Το 2017, όρισε τον Δασκαλάκη με πληρεξούσιο, ως αντιπρόσωπο και αντίκλητο ώστε «να μπορεί να εισπράτει τη σύνταξη της από την τράπεζα , να κάνει αναλήψεις και καταθέσεις χωρίς περιορισμό, να πληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ ,να υπογράφει και να καταθέτει δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας και να παραλαμβάνει οποιοδήποτε έγγραφο αφορά την εντολέα».

Η διεξαγόμενη έρευνα που αποφασίστηκε πρόσφατα από την εισαγγελία της Πάτρας και γι’ αυτό το σκέλος, εστιάζεται στις καταθέσεις του ζεύγους, των γειτόνων και των εμπλεκόμενων στην ταφή υπηρεσιών του δήμου και του νεκροταφείου. Φημολογείται ότι είχε πολλά προβλήματα και με τους δύο συζύγους, ιδιαίτερα όμως με την προφυλακισμένη μητέρα.