Με εξονυχιστικές έρευνες, δεκάδες μαρτυρίες από το ιατρικό προσωπικό τεσσάρων νοσοκομείων, εκθέσεις ιατροδικαστών, αλλά και το άνοιγμα των ηλεκτρονικών συσκευών της κατηγορουμένης, καθώς και του τάμπλετ της Τζωρτζίνας, οι αρχές προσπαθούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό της Πάτρας με τους θανάτους των 3 μικρών αδελφών της ίδιας οικογένειας.

Την ώρα που η κατηγορουμένη, επιμένει ότι ουδέποτε χορήγησε την κετάμινη στην 9χρονη κόρη της και βασίζει την υπεράσπισή της σε λάθος από τους γιατρούς, μετά τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της 33χρονης.

 Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνεται στο να καταφέρουν να αποδείξουν αν η κατηγορούμενη μητέρα προμηθεύτηκε κεταμίνη από το ίντερνετ από το ιστορικό των ηλεκτρονικών συσκευών της ή από ίχνη που μπορεί να έχει αφήσει σε σχετικές αναζητήσεις της ή σε συνομιλίες της με άλλα πρόσωπα.

 Κλειδί στην πορεία της κεταμίνης ενδέχεται να αποτελέσει το τάμπλετ που ξέθαψαν οι αρχές από τον τάφο της Τζωρτζίνας, καθώς η επιμονή της μητέρας να θαφτεί η ηλεκτρονική συσκευή μαζί με την 9χρονη δημιουργεί ερωτήματα για το μπορεί να κρύβει και ποια μυστικά ενδέχεται να ξεκλειδώσει.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το τάμπλετ είναι σε καλή κατάσταση και αν παρουσιάζει σπασίματα στην οθόνη δεν έχει επηρεαστεί το λογισμικό του και μπορούν να ανακτηθούν ακόμα και διαγραμμένα αρχεία όπως βίντεο, φωτογραφίες και email, συνομιλίες από τσατ, ακόμα και ιστορικό αναζητήσεων και αγορών.

 Στοιχεία ασφυκτικού θανάτου στα άλλα δύο παιδιά

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών που εξετάζει τον θάνατο της 3χρονης Μαλένας υπό την εποπτεία του Νίκου Καρακούκη. Αν το αρχική έκθεση είχε ως αιτία θανάτου την πνευματική ανεπάρκεια και το πνευμονικό οίδημα, ενδέχεται να υπάρξουν ανατροπές, με τον ιατροδικαστή Γρήγορη Λέων να κάνει λόγο για ευρήματα ασφυκτικού θανάτου.

 Η αδερφή ωστόσο της κατηγορουμένης ανέφερε ότι οι μόνες αποδείξεις που θα δεχτεί για την ενοχή της αδερφής της, θα είναι η ομολογία της.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση οφείλεται σε παθολογικά αίτια και «αγενεσία φλεβοκόμβου» και πνευμονικό οίδημα, δεν έχει τεθεί μέχρι σήμερα στο μικροσκόπιο της άτυπης επιτροπής και δεν πρόκειται να επανεξεταστεί.

 Ωστόσο ο ιατροδικαστής Γρηγορής Λέων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω διερεύνηση και του θανάτου της Ιριδας καθώς υπάρχουν όπως λέει αποκλειστικά στο live news ξεκάθαρα στοιχεία και συγκεκριμένα ευρήματα ασφυκτικού θανάτου.

 Η αδερφή της κατηγορουμένης ωστόσο που ήταν παρούσα στο θάνατο της ίριδας τον Μάρτιο του 2021, ανέφερε ότι το βρέφος έφυγε από παθολογικά αίτια και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι θανάτου θα έπρεπε να είχαν ήδη βρεθεί.

 Για τον αν θα ανοίξει και ο φάκελος του θανάτου της Ίριδας, που ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας που έφυγε αιφνιδίως και το μόνο που δεν κατέληξε σε νοσοκομείο, θα εξαρτηθεί από την κατάθεση της ιατροδικαστού από την Πάτρα που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

 Σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη προς το παρον ερευνά μόνο το θάνατο της Μάλενας και μέχρι στιγμής η 33χρονης κατηγορείται μόνο για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.