Ψυχρός και ταυτόχρονα αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος ώστε να καταδείξει ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν ήταν προσχεδιασμένο, εμφανίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο 34χρονος πιλότος είναι κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και μητέρας της κόρης του, Καρολάιν Κράουτς, τον Μάιο του 2021.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «μονοπώλησε» την ακροαματική διαδικασία, με ερωτήσεις που υπέβαλλε σχεδόν σε όλους τους μάρτυρες. Ζητούσε το λόγο από την έδρα, σηκωνόταν όρθιος, έφτιαχνε το σακάκι του, πλησίαζε το μικρόφωνο και άρχιζε την «εξέταση».

Η γειτόνισσα

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε στο ακροατήριο η αποστροφή του σε μια από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στη γειτόνισσα του στα Γλυκά Νερά, η οποία προσήλθε χθες για να καταθέσει στη δίκη. «Αφού χάσαμε την Καρολάιν γιατί με φιλοξενούσατε για 1,5 μήνα στο σπίτι σας;» ρώτησε την μάρτυρα και εκείνη του απάντησε: «Εσύ και η Καρολάιν ήσασταν οικογένεια μας, δεν πήγε το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν, δεν ήθελε να πάει το μυαλό».

Διάλογος

Στο ίδιο «μοτίβο» ήταν και οι ερωτήσεις που έκανε στον αστυνομικό Χρήστο Βαρδίκο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχαν βρεθεί στη σκηνή του εγκλήματος

«Με στεναχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν πήρα την κόρη μου αγκαλιά. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια την σκάλα και για τις επόμενες ώρες είχα την κόρη μου αγκαλιά και μέχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς κρατήσατε το παιδί για ένα δύο λεπτά.... Μου έκανε εντύπωση που το λέτε αυτό», είπε απευθυνόμενος στον αστυνομικό ο Αναγνωστόπουλος.

«Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση στο κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σας έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σας έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε», του απάντησε ο Χρήστος Βαρδίκος.

Στη συνέχεια, ο διάλογος εκτυλίχτηκε ως εξής:

Κατηγορούμενος: Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ ήμουν στο περιπολικό με το παιδί. Κατεβαίνοντας στις σκάλες και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι είπατε ότι δεν είχα καμία αντίδραση όταν είδα το σκυλάκι.

Αστυνομικός: Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς. Εγώ δηλώνω την απάθεια και τη ψυχρότητα σε ένα τέτοιο σκηνικό και υποκειμενικά πως θα αντιδρούσα εγώ με ένα νεκρό σκύλο, τη νεκρή γυναίκα και το μωρό επάνω της.

Κατηγορούμενος: Αν αυτός ο άνθρωπος που είδατε ήταν σε κατάσταση σοκ που μόλις διαλύθηκε η ζωή μπροστά του...

Έντονη ενόχληση

Να σημειωθεί ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδειξε να ενοχλείται από τον χαρακτηρισμό «χειριστικός» που του απέδωσε τόσο η γειτόνισσά του όσο και μια φίλη της Καρολάιν η οποία χθες κατέθεσε στο ακροατήριο. «Αυτόν τον χαρακτηρισμό «χειριστικός» τον ακούω συνέχεια, εσείς είδατε μια σχέση αγάπης και σεβασμού από πού βγαίνει το συμπέρασμα της χειραγώγησης;», είπε μεταξύ άλλων στη φίλη της άτυχης κοπέλας ο 34χρονος πιλότος.