Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
ektafi
Ελλάδα

Σφακιανάκης για Πάτρα: Έρχονται στοιχεία «για γερά νεύρα» - Το tablet της Τζωρτζίνας μπορεί να «μιλήσει»

«Δεν είναι τυχαία η επίθεση χάκερ στη φαρμακευτική εταιρεία»

«Δεν είναι τυχαία η επίθεση αυτήν τη στιγμή», εκτίμησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοεπίθεσης CSII, Μανώλης Σφακιανάκης , μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στους χάκερ που χτύπησαν τη φαρμακευτική εταιρεία όπου εργάζεται ο Μάνος Δασκαλάκης πριν από λίγες μέρες.

Ο ίδιος μίλησε και για τα πιθανά σενάρια που γίνεται τέτοιου είδους επίθεση.

Η μία πιθανότητα είναι «να εκβιάσουν, που δεν έγινε, μια δεύτερη η εκδίκηση μία τρίτη η καταστροφή των ψηφιακών αρχείων για την κάλυψη ιχνών και να στείλουν ένα μήνυμα».

Όσο για το τάμπλετ της Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό και κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατό της, ο κ. Σφακιανάκης έκανε γνωστό, τόσο στις Αρχές, όσο και στο κοινό ότι, στην Ελλάδα υπάρχει ιδιώτης «που μπορεί να κάνει ένα κατεστραμμένο τάμπλετ της Τζωρτζίνας να ‘μιλήσει’». Πρόκειται μάλιστα για μία πληροφορία την οποία ανακοίνωσε τόσο προς το κοινό, όσο και προς τις Αρχές, ερωτηθείς αν το τάμπλετ που βρισκόταν στο τάφο του παιδιού και έχει υποστεί σχετική διάβρωση μπορεί να «δώσει» στοιχεία.

Σχετικά με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα, ο κ. Σφακιανάκης, εκτίμησε πως «θα είναι για πολύ γερά νεύρα, αφού δεν έχει ομολογήσει κανείς και περιμένουν τα στοιχεία» για να στοιχειοτεθεί η υπόθεση.

Ρωτήθηκε και για τη διαδρομή της κεταμίνης εκτιμώντας πως «έχει βρεθεί μέσα από το διαδίκτυο, όμως κι αν έχει βρεθεί με τους παραδοσιακούς τρόπους, θα βρεθεί μέσα από τις επικοινωνίες».

Ακόμα όμως κι αν έχει γίνει με bitcoin η συναλλαγή, μπορεί να μη βρεθεί η ίδια η συναλλαγή, αλλά θα βρεθεί το χρήμα, όπως εξήγησε.