Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) στη Σάμο επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή τους και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Ο Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, επισκέφθηκε:

  • Το Στρατόπεδο «Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Παλαιοκαστρίτη Ιωάννη» και το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «Ψιλής Άμμου» στην Σάμο.
  • Το Στρατόπεδο «Εφέδρου Λοχία (ΠΖ) Τσιμπίδη Ιωάννη» στην Ικαρία.
  • Το ΕΦ «Φούρνων», όπου κατά την παραμονή του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Φούρνων Κορσέων Δημήτριο Καρύδη.
  • Το ΕΦ «Αγαθονησίου» και την κανονιοφόρο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», η οποία ναυλοχούσε στο λιμάνι του νησιού με κινητό υγειονομικό κλιμάκιο Στρατιωτικών Ιατρών και Νοσηλευτών του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, στο πλαίσιο της δράσεως «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις». Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι ο Αρχηγός συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο του νησιού Ευάγγελο Κ. Κόττορο.

Ο Στρατηγός Φλώρος κατά τις επισκέψεις του αυτές ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό και τους Εθνοφύλακες Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν ως «Φρουροί του Αιγαίου» στις ακριτικές Μονάδες των νησιών, όπως σημείωσε χαρακτηριστικώς.

13_apr_021_2

Επιπλέον, τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητος και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής τους.