Στον ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κ. Παπαϊωαννίδης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδέχεται την πράξη του, ότι δολοφόνησε την γυναίκα του Καρολάιν, και έχει μετανιώσει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ως συνήγοροι πρέπει να αναδείξουμε τα γεγονότα» και ο δικαστής θα αποφασίσει αν προκύπτει έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής., σημειώνοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου έχει έρθει και η συνειδητοποίηση της πράξης που προέβη.

Ακόμη, δίνοντας εξήγηση στον όρο εν βρασμώ του εγκλήματος που τελέστηκε, υπογράμμισε ότι μετράνε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας ή και της προηγούμενης. Σκοπός του εντολέα του είναι να δείξει ότι δεν το είχε προσχεδιάσει και ότι δεν είχε κίνητρο.

Ανέφερε ότι δεν ισχύει απόλυτα ο ισχυρισμός ότι το έγκλημα είχε προσχεδιαστεί, καθώς αποδείχθηκε ότι η Καρολάιν εκείνη τη στιγμή είχε ανεβασμένους παλμούς, άρα υπήρχε κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία έδειχναν πως η Καρολάιν κοιμόταν την στιγμή που ο κατηγορούμενος την σκότωσε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος κ. Καπερνάρος σχολίασε ότι ο Μπάμπης δεν βοηθά με τη συμπεριφορά του και ο συνήγορός του έχει πολύ δύσκολη δουλειά να κάνει.

Η όλη συμπεριφορά μετά το έγκλημα και το γεγονός ότι έπαιζε θέατρο θα του κοστίσει, εκτίμησε.

Σήμερα η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας

Συνεχίζεται η δίκη του πιλότο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και μητέρα του παιδιού τους, Καρολάιν Κράουτς το 2021 εντός της οικίας τους στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Μεταξύ των μαρτύρων που αναμένεται να ανέβουν σήμερα στο βήμα για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, αναμένεται να είναι και η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου. Πρόκειται για τη σύμβουλο, η οποία παρακολουθούσε το ζευγάρι από το Νοέμβριο του 2020 με την 20χρονη Καρολάιν να της έχει εκμυστηρευτεί φόβους και ανησυχίες της.

«Κατά την επαγγελματική μου γνώμη η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορουμένου αλλά σιχαινόταν το άτομό του» φέρεται να είχε καταθέσει στις αρχές η σύμβουλος ψυχικής υγείας, επισημαίνοντας πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της 20χρονης. «Ο καθένας από το ζευγάρι περιέγραφε την ζωή τους εντελώς διαφορετικά. Ο Χαράλαμπος χαρακτήριζε το γάμο του τέλειο και αναφερόταν απλώς στα νεύρα που είχε η Καρολάιν. Η Καρολάιν από την πλευρά της όμως, μου έλεγε πως ένιωθε εγκλωβισμένη σε αυτή τη σχέση, ότι ασχολούνταν συνεχώς με το παιδί χωρίς να έχει κάποια βοήθεια από κάποιον, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της αφού ακόμα και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο πήγαινε και ο κατηγορούμενος, ότι οι μετακινήσεις της γινόταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του κατηγορουμένου και ότι δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού την οικονομική διαχείριση την είχε αναλάβει αποκλειστικά ο κατηγορούμενος», έχει καταθέσει ακόμη η εν λόγω μάρτυρας.

Ακόμη, η κ. Μυλωνοπούλου φέρεται να έχει κάνει λόγο για μια «αρρωστημένη κατάσταση» μεταξύ του ζευγαριού. «Από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι αρχές Φεβρουαρίου 2021 που έλαβαν χώρα οι συνεδρίες, έβλεπα την όψη την αλλοιώνεται και να φεύγει λάμψη από τα μάτια της. Στην πορεία των συνεδριών η Καρολάιν είχε αρχίσει να ανοίγεται περισσότερο προς εμένα και μου έλεγε πως φοβάται, χωρίς να μου λέει σε τι συνίσταται ο φόβος της» είχε αναφέρει η σύμβουλος ψυχικής υγείας. «Όταν την ρώτησα αν φοβάται στο σπίτι της δεν μου απάντησε. Όταν την ρώτησα αν φοβάται τη δουλειά του συζύγου της, μου είπε ότι φοβάται γιατί πηγαίνει παντού. Όταν την ρώτησα αν φοβάται για το ότι έχει μπει στη σχέση τους κάποιο τρίτο άτομο, δεν μου απάντησε», είχε επισημάνει η κ. Μυλωνοπούλου.