Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα βρίσκει το απόλυτο «θρίλερ» στην πιο κρίσιμη καμπή του. Ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις για τις «ύποπτες» διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα στους τελευταίους μήνες, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της Τζωρτζίνας επιχειρεί να δώσει νέες εξηγήσεις, την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης τηρεί «σιγή ιχθύος» και τα στοιχεία της έρευνας πληθαίνουν.

Η Μεγάλη Εβδομάδα στο απόλυτο «θρίλερ»

Για 13η μέρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η 33χρονη παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σε διαρκή επικοινωνία με τους δικηγόρους της. Δηλώνει δικαιωμένη από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζει ότι μέσα από αυτά δεν προκύπτει οτιδήποτε επιβαρυντικό για εκείνη αναφορικά με την κεταμίνη, ρίχνει και πάλι το «μπαλάκι» στους γιατρούς για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και κάνει γνωστό πως οι διαδικασίες για το αίτημα αποφυλάκισης θα προχωρήσουν.

Η 33χρονη ακολουθεί σταθερά το τελευταίο διάστημα την ίδια γραμμή για την κεταμίνη. Όπως επανέλαβε το πρωί ο δικηγόρος της, η ουσία που χορηγήθηκε και σκότωσε την Τζωρτζίνα υπήρχε στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», σε ειδικά βαλιτσάκια στη ΜΕΘ, πολύ κοντά στην άτυχη 9χρονη.

Όλα αυτά, την ώρα που οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συνεχίζονται όπως και η ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ και τους υπολογιστές της 33χρονης που κατασχέθηκαν στο σπίτι της στην Πάτρα. Το πρωί στην 18η τακτική ανακρίτρια, κατέθεσαν 3 γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που είχαν ζήσει το ξεκίνημα της μεγάλης μάχης που έδωσε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σημειώνεται πως στην ίδια ανακρίτρια είχε καταθέσει πριν από λίγες μέρες και ο Ανδρέας Ηλιάδης. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, που είχε μπει σε υποψίες από τη στάση της μητέρας.

«Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα “παγοκολόνα”» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Ο εντατικολόγος δεν έμεινε απαθής. Είχε συζητήσεις και συναντήσεις με ψυχιάτρους, καθώς από κάποια στιγμή και μετά είχε «φωλιάσει» στο μυαλό του, το Σύνδρομο Μινχάουζεν που ίσως έδινε την εξήγηση στους δυσεπίλυτους γρίφους.

«Επισκέφτηκα 2 ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε τον σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο.

Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις. Ο πατέρας μου είπε “η γυναίκα μου δεν είναι τρελή” και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο», αποκαλύπτει ο κ. Ηλιάδης.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης ενημέρωσε τους γιατρούς στην Αθήνα και ρωτούσε για την κατάσταση κι την πορεία του παιδιού. Το τέλος της Τζωρτζίνας από χορήγηση κεταμίνης επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους του.

«Σκέφτηκα όχι το «απλό Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» αλλά το πιο περίπλοκο και σπάνιο το «θανατηφόρο Μινχάουζεν, για το οποίο μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σε πιο προχωρημένα συγγράμματα. Οι δράστες με αυτό το σύνδρομο φτάνουν να δολοφονούν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Προσπάθησα να το αποκλείσω αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα. Πίστευα πως ο πατέρας θα ερχόταν να με ρωτήσει αν με ανησυχεί κάτι, αν υποπτεύομαι κάτι. Πράγμα όμως που δεν έκανε ποτέ» πρόσθεσε ο διευθυντής της ΜΕΘ.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών περιμένουν και τα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να επαναλαμβάνει πως ειδικά στην περίπτωση του βρέφους, το έγκλημα αποδεικνύεται ξεκάθαρα.

Το αγγελούδι βρέθηκε νεκρό στην κούνια του σπιτιού του, την άνοιξη του 2021. Μέσα στο διαμέρισμα ήταν η μητέρα της η αδερφή της και η μικρή Τζωρτζίνα. Όπως έχουν πει οι δύο γυναίκες, δίπλα στο βρέφος βρέθηκε ένα ματωμένο πανάκι, που αρχικά παρέδωσαν στις Αρχές και στη συνέχεια ζήτησαν πίσω, αφού όπως υποστήριξε η 33χρονη, το ήθελε για ενθύμιο.

Στη γειτονιά που τα προηγούμενα χρόνια ζούσαν οι γονείς με τα τρία παιδιά τους, στην Πάτρα, οι κάτοικοι είναι αδύνατον να ξεφύγουν από το πολύκροτο θέμα. Γειτόνισσα του Μάνου Δασκαλάκη και της κατηγορούμενης μιλάει στο Live News για όλα αυτά, που της έκαναν εντύπωση.

Η Μεγάλη Εβδομάδα σε αυτήν την άνευ προηγουμένου υπόθεση έχει ξεκινήσει, με τις αποκαλύψεις να είναι συνεχείς, τις καταθέσεις των γιατρών να βάζουν σε σκέψεις και τις κινήσεις στρατηγικής να διαδέχονται η μία την άλλη.

Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Τέσσερις παιδίατροι του Καραμανδάνειου κατέθεσαν σήμερα στην ανακρίτρια. Οι καταθέσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της εξέτασης μαρτύρων από τη δικαιοσύνη, με τελευταίους να καταθέτουν η μητέρα, η αδερφή και ο πρώην σύζυγος της 33χρονης.

Το τρίτο επισκεπτήριο

Σήμερα, ήταν το τρίτο επισκεπτήριο στη φυλακή για τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Ωστόσο, κανένας δεν πήγε στον Κορυδαλλό για να την επισκεφτεί, ούτε οι συγγενείς της ούτε οι δικηγόροι της.

Σημειώνεται πως η 33χρονη μιλάει συνέχεια στο καρτοτηλέφωνο που είναι δίπλα στο κελί της, όταν αυτό της επιτρέπεται.