Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη ταξίδεψαν οι πολίτες για το Πάσχα ύστερα από δύο χρόνια καθώς τα μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού άρθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Με το ίδιο χαμόγελο αναμένεται να ταξιδέψουν εκ νέου καθώς πλησιάζει στο ημερολόγιο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του πανελλαδικού δικτύου E-real estates Θέμη Μπάκα, όπως υποστηρίζει στον ιστότοπο Skai.gr, «μιας και εφέτος η Πρωτομαγιά μετατέθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, δημιουργήθηκε ένα ακόμη τριήμερο από Παρασκευή 29/4 έως και Δευτέρα 2/5 και αυτή την στιγμή οι προ-κρατήσεις σε ακίνητα στη νησιωτική Ελλάδα κυμαίνονται από 70% έως 93%».

Στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) οι προκρατήσεις κυμαίνονται από 79% έως 91%.

Εκτίμηση των ειδικών είναι πως όσο πλησιάζουμε στο νέο τριήμερο που δημιουργείται λόγω της Πρωτομαγιάς, οι προ-κρατήσεις ιδιαίτερα στους κοντινούς ηπειρωτικούς προορισμούς χιλιομετρικής απόστασης 2-2,5 ωρών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα καταγράψουν αυξητικές τάσεις ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα αναχώρησης.

Δείτε τους πίνακες

protomagia-kratiseis__1_
protomagia-kratiseis__2_