Θύμα εκβιασμού έπεσε ένας άνδρας στην Πάτρα, ο οποίος κατήγγειλε ότι υποχρεώθηκε να διαρρήξει δύο σπίτια της οικογένειάς του και να αρπάξει κοσμήματα μεγάλης αξίας για να πληρώσει τους εκβιαστές του.

Δύο διαρρήξεις σε σπίτια σε Πάτρα και Πύργο έκρυβαν την πολύ περίεργη υπόθεση. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν το διαρρήκτη που μπήκε σε σπίτι στην Πάτρα και πήρε αντικείμενα μικρής αξίας. Πριν από μερικούς μήνες είχε «χτυπήσει» ένα ακόμη σπίτι στον Πύργο Ηλείας και είχε αρπάξει κοσμήματα αξίας πάνω από 120.000 ευρώ. Στην πορεία οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο νεαρός διαρρήκτης ήταν γιος του ιδιοκτήτη των δύο σπιτιών.

Οι άνδρες της Ασφάλειας ρώτησαν το νεαρό γιατί μπήκε στη διαδικασία να κλέψει την ίδια την οικογένειά του. Η απάντηση που έλαβαν από το συλληφθέντα, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα, ήταν ότι έπεσε θύμα εκβιασμού. Οι εκβιαστές είχαν φωτογραφίες του στην κατοχή τους και του ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην τις διαρρεύσουν. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε τα χρήματα για να πληρώσει και ισχυρίστηκε ότι τους έδωσε τα κλοπιμαία σε αντάλλαγμα.

Μετά τις αποκαλύψεις ο νεαρός αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος εξαιτίας της μεγάλης αξίας των κλοπιμαίων και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Μετά τη μαρτυρία του οι αστυνομικοί ερεύνησαν την υπόθεση και πέρασαν χειροπέδες σε έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να εκβίαζε το νεαρό.

Δημοσιεύτηκε στην ON TIME στις 29/4