Πέρα από την οδό των δικαστηρίων απειλείται να εκτροχιαστεί η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της Έλενας Αθανασοπούλου, από το σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο.

Ένας δημόσιος διάλογος έχει ξεκινήσει και φαίνεται πως η ιστορία τείνει να ξεφύγει με αποτέλεσμα να επαπειλούνται νέες μηνύσεις. Η πρόθεση δε του σκηνοθέτη και ηθοποιού, Σωτήρη Χατζάκη, να εννοήσει μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» πως οι καταγγελίες της Αθανασοπούλου είναι αδύναμες και στερούνται στοιχείων προκάλεσε την έκρηξη της 33χρονης ηθοποιού, που δεν απέκλεισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του. Αφορμή πάντως στάθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Ο επικεφαλής του Σωματείου Ηθοποιών περιέγραψε την πορεία της καταγγελίας της Αθανασοπούλου, ενώ άφησε και μία αιχμή με την μορφή παρότρυνσης, ώστε να παύσουν οι διαδικτυακές αναρτήσεις: «Η  Έλενα είχε περάσει από το σωματείο. Η υπάλληλος της είπε πως θα πρέπει να υπογράψει καταγγελία για να σταλεί στη Δικαιοσύνη. Έχουμε ένα σκηνοθέτη που παραιτείται και μου προκαλεί εντύπωση», είπε μεταξύ άλλων.

Στην ίδια εκπομπή, η 33χρονη Έλενα έκανε παρέμβαση προκειμένου να διασαφηνίσει πως δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Σπύρο Μπιμπίλα και το ΣΕΗ: «Το θέμα μου είναι με τον κύριο Χατζάκη ο οποίος χωρίς να ξέρει βγήκε στον αέρα του “Πρωινού” και με εξέθεσε λέγοντας τα χίλια μύρια. Ποιος γνωρίζει τι κινήσεις κάνω; Ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο κύριος Χατζάκης βγήκε και μίλησε χωρίς να γνωρίζει. Δεν επιτρέπεται αυτό. Και θα ρωτήσω και το δικηγόρο μου αν μπορώ να κινηθώ νομικά πάνω σε αυτό. Δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο» είπε εν εξάλλω καταστάσει η Αθανασοπούλου τονίζοντας: «Ήταν βιασμός. Έχω στοιχεία και μάρτυρες».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 9 Μαϊου 2022