Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των παιδιών από την Πάτρα. Για την υπόθεση της Πάτρας μίλησε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου στην εκπομπή Live News.

«Σε όλες τις αναλύσεις που προσπαθούμε εμείς οι ιατροδικαστές να συμβάλλουμε σπουδαίο ρόλο παίζει το κίνητρο, ο οποίος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας πολλές φορές. Δεν μιλάμε για ένα χρηματικό κίνητρο ή μια προσωπική διαφορά μιλάμε για θάνατο τριών παιδιών. Δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση να φανταστούμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια κατά συρροή εγκληματική ενέργεια και το κίνητρο να ήταν ερωτικό. Δηλαδή αν με αφήσεις θα σκοτώσω ένα παιδί, αν με αφήσεις ξανά θα σκοτώσω άλλο παιδί. Οπότε για να σε έχω μαζί μου το κίνητρο ήταν αυτό», τόνισε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου

Mάλιστα, επισήμανε ότι εφόσον τεκμηριωθούν οι ώρες προσέλευσης ιατρικού προσωπικού, χορήγησης φαρμάκων στη Μαλένα και στην Τζωρτζίνα, και εφόσον υπάρξει μία ξεκάθαρη αιτία θανάτου στην Τζωρτζίνα, αλλά και με την προϋπόθεση να υπάρξουν νέα στοιχεία από τον φασματογράφο, εκτιμά πως η υπόθεση θα μπει στην τελική ευθεία. «Κατά τη προσωπική μου άποψη δεν υπάρχει περίπτωση μπορούν να αποφανθούν οι ιατροδικαστές και για τα τρία παιδιά πριν το καλοκαίρι».

Η εργαλειοποίηση των παιδιών από τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Μιλώντας στο MEGA η Χριστίνα Μπογιατζή, παιδοψυχολόγος, μίλησε για εργαλειοποίηση των παιδιών από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν ήταν για να κάνουν οικογένεια ούτε παιδιά. Τους χαρακτηρίζει μια εξάρτηση από την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους μέσα από τον άλλο. Υπάρχει ο αυτοπροσδιορισμός του ανθρώπου και ο ετεροπροσδιορισμός. Και τα δύο συνυπάρχουν και όλοι μας ψάχνουμε μια ισορροπία μεταξύ των δύο».

Όπως λέει η κ. Μπογιατζή, τα παιδιά χρησιμοποιούνταν ως αντικείμενα του ενός ή του άλλου.

«Ακόμα και ένα αγέννητο παιδί υπήρξε αντικείμενο του κ. Δασκαλάκη». Η κ. Μπογιατζή λέει πως η 9χρονη Τζωρτζίνα, που βασανίστηκε «αποσιωπήθηκε» επειδή ήξερε πολλά.

«Η Τζωρτζίνα επειδή κατάλαβε πολλά έπρεπε να αποσιωπηθεί. Δεν τα κατάφερε (σ.σ. η Πισπιρίγκου) την πρώτη φορά. Έπρεπε να τελειώσει η ζωή της γιατί θα της ήταν ένα βάρος».