«Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, μεταξύ άλλων τόνισε πως τα πρατήρια αγοράζουν από τα διυλιστήρια και απέδωσε σε αυτά την αύξηση στις τιμές καυσίμων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ερωτηθείσα πως γίνεται το πετρέλαιο να πέφτει στη διεθνή αγορά και εδώ να ανεβαίνει: Εμείς αγοράζουμε με τιμολόγιο διυλιστηρίων, αγοράζουμε διυλισμένο προϊόν, δεν αγοράζουμε δηλαδή την πρώτη ύλη που λέει η τιμή brent το βαρέλι γιατι αυτό είναι το βαρέλι. Αυτό είναι άλλη τιμή, άλλη τιμή είναι μετά αφού έχει διυλιστεί, εμείς είμαστε ο τελευταίος κρίκος. Για να καταλάβετε το Σάββατο που είχα παραλαβή την απλή την είχα στο 2.079 δηλαδή στο 2.08, με το νέο τιμολόγιο πήγε 2.169. Τώρα παρέλαβα 2.179.

Ευθύνονται τα διυλιστήρια που ανεβαίνει η τιμή;

Eμείς από εκεί αγοράζουμε, δεν αγοράζουμε από πουθενά αλλού.

Ερωτηθείσα αν αληθεύει ότι τα πρατήρια ανεβάζουν την τιμή γιατί θέλουν να καλύψουν την αύξηση του κατώτατου μισθού: Όχι. Δεν υπάρχει περίπτωση, εγώ έχω πει πολλές φορές σαν πρόεδρος του κλάδου, ανεβάζουμε τιμές με τιμολόγιο, κατεβάζουμε τιμές με τιμολόγιο.

Πήρε μέτρα η κυβερνηση για να ενισχύσει τους οικονομικά αδύναμους μέχρι 30.000 οικονομικό εισόδημα, μέσα σε αυτό το πακέτο απ’ όλα ξεχώρισε η οριζόντια μείωση που έκανε στο πετρέλαιο. Και το έκανε τον Απρίλιο και το ζήτησα και τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα το δώσει και τον Ιούνιο. Κερδίσαμε απ’ αυτήν την οριζόντια μείωση τα 12 +3=15. Ήρθε περισσότερος κόσμος στο πετρέλαιο. Το taxi ήρθε πιο άνετα, ο επαγγελματίας πιο άνετα, ο αγρότης ανακουφίστηκε κι όσοι έχουνε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Γιατί να μην το κάνει και στην βενζίνη; Εγώ θεωρώ ότι εδώ η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί, να είναι ενωμένη και να βοηθήσει τα μελή της ο ένας με τον άλλον. Αυτή είναι η Ευρώπη ενωμένη.