Στο αποκορύφωμά του έφτασε σήμερα ο «παραλογισμός», καθώς η απλή αμόλυβδη στην Αθήνα, πωλείται σε πρατήριο των Πετραλώνων στα 2,41 ευρώ το λίτρο.

Το δε πετρέλαιο κίνησης έχει ξεπεράσει  τα 2,08 ευρώ το λίτρο, όπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ του parapolitika.gr στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και των προαστίων.

Στα περισσότερα βενζινάδικα, στη Βουλιαγμένης, την Κηφισίας, στην Ποσειδώνος, στην Καβάλας, τη Θηβών, στην Τατοΐου και στον Πειραιά πωλούν αμόλυβδη 95 οκτανίων στα  2,26-2,32  ευρώ το λίτρο και diesel γύρω στα 2 ευρώ. 


Πρατήριο στα Πετράλωνα.
 

«Θα βάλουμε λουκέτο»

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου αποπειρώνται να δικαιολογήσουν αυτήν την αισχροκέρδεια λέγοντας ότι αν δεν αυξήσουν τιμές, τότε θα βάλουν λουκέτο

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι σε πρατήρια για το φαινόμενο της αισχροκέρδειας το οποίο έχει καταγραφεί στο 26% των βενζινάδικων.

Επέκταση επιδότησης

Χθες, ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του parapolitika.gr άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της επιδότησης στα καύσιμα για όσο διαρκή, η αδικαιολόγητη αυτή κρίση.