Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ζήτημα των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και ειδικότερα της Μαλένας, με την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα να ζητεί έρευνα για το αν προκλήθηκε από τοξική ουσία, προτείνοντας μάλιστα την εκταφή της.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Βήματος και των Νέων, Βασίλη Λαμπρόπουλο, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA τόνισε ότι στην τωρινή της κατάθεση πως κρίνεται αναγκαίο να διερευνηθεί διεξοδικά αν ο θάνατος της Μαλένας είναι δολοφονία, προτείνοντας να γίνει εκταφή του κοριτσιού για λήψη όχι μόνο τριχών, αλλά και μυελού των οστών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος της προκλήθηκε από τοξική ουσία.

Γαλεντέρης: Με ποια στοιχεία θα γίνει η εκταφή

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης με αφορμή το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι: «Τα υλικά τα οποία ήταν διαθέσιμα θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει τοξικολογική ανάλυση. Αν αυτή αποβεί αρνητική τότε, θεωρώ, εφόσον υπάρχει ο προβληματισμός σχετικά με τη χορήγηση τοξικής ουσίας ή όχι, οφείλει να γίνει εκταφή. Θα ληφθούν τα όποια υλικά από τη σορό για να γίνει και η τελευταία προσπάθεια τοξικολογικής διερεύνησης», ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης.

Όπως επισήμανε, χρειάζεται να έρθουν τα αποτελέσματα της ήδη υπάρχουσας τοξικολογικής διερεύνησης: «Υπάρχει μία που είναι σε εξέλιξη. Ας περιμένουμε να δούμε από εκεί αν γίνει κάτι. Αν τα αποτελέσματα δείχνουν έναν θάνατο τοξικού τύπου, τότε μπορεί να γίνει και η εκταφή της Μαλένας».

Παράλληλα, προβαίνοντας σε σχολιασμό για την κατάθεση που κλήθηκε να δώσει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για το θάνατο του πρώτου εκ των τριών κοριτσιών, ανέφερε ότι αυτό έγινε γιατί έκτοτε έχουν πεθάνει άλλα δύο παιδιά.

«Απ' ότι μαθαίνω δεν έχει αλλάξει κάτι στο συμπέρασμά της εφόσον δεν υπάρχουν νέα ιστολογικά στοιχεία» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.