Μια απίστευτη κλοπή κατέγραψε κάμερα στο κέντρο της Αθήνας στο Κουκάκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, το θύμα είχε παρκάρει σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, κοντά μάλιστα σε αστυνομικό τμήμα. Ο… επιτήδειος όχι μόνο δεν δίστασε να παραβιάσει το αυτοκίνητο, αλλά αδιαφόρησε ακόμη και όταν περνούσε κόσμος. Αρχικά αφού άρπαξε ένα μικρό τσαντάκι, έφυγε γιατί είδε ότι έρχονταν στο σημείο κόσμος, όταν όμως διαπίστωσε ότι είναι περαστικοί κι όχι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, επέστρεψε και άρπαξε ό,τι υπήρχε μέσα το αμάξι, μεταξύ των οποίων και δύο μεγάλες βαλίτσες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το live news, ένα βίντεο έχει καταγράψει καρέ – καρέ τις κινήσεις του «ποντικού»,  ο οποίος ήταν μάλιστα, τόσο επίμονος που έκλεψε… έφυγε… και ξαναγύρισε για να… ολοκληρώσει το «έργο» του.

 Και κάπως έτσι, όλα τα πράγματα του νεαρού, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στην πατρίδα από το Λονδίνο για να ζήσει μόνιμα εδώ, έγιναν «καπνός».

 Στις 20:45 το βράδυ, ο οδηγός παρκάρει το αυτοκίνητο στην οδό Χατζηχρήστου, στο Κουκάκι. Πολυσύχναστος δρόμος, λίγα μέτρα από το μουσείο της Ακρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας.

 Στις 22:30, ένας άνδρας μ’ ένα μηχανάκι περνά δίπλα από το αυτοκίνητο. Κοντοστέκεται… γυρνά λίγα μέτρα πίσω… κοιτά στο πίσω κάθισμα κι ύστερα φαίνεται να απομακρύνεται…

 Ένα λεπτό μετά, πεζός αυτή τη φορά, ο ίδιος άνδρας, επιστρέφει. Έχει βγάλει το κράνος όμως, φορά καπέλο και μάσκα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του, χωρίς να κινεί υποψίες. Δεν χάνει καθόλου χρόνο. Κοιτάει πρώτα αν είναι η πόρτα ανοιχτή… Άτυχος. Ύστερα βγάζει από τη τσέπη του το ειδικό μικρό σφυράκι για θραύση κρυστάλλων και σπάει το τζάμι, χρησιμοποιώντας ως… «σιγαστήρα» ένα κομμάτι πανί.

 Το ίδιο πανί στη συνέχεια το χρησιμοποιεί για να ανοίξει τις πόρτες, χωρίς να αφήσει αποτυπώματα. Πρώτα τη μπροστινή… κι ύστερα τη πίσω πόρτα απ’ όπου παίρνει ένα τσαντάκι και φεύγει. Η διάρρηξη διαρκεί μόλις ένα λεπτό.

 Πιθανότατα απομακρύνεται, γιατί βλέπει κόσμο να πλησιάζει… Αν και όσοι περνούν, δεν παρατηρούν το σπασμένο τζάμι του αυτοκινήτου…

 Ένα λεπτό αργότερα, ο κλέφτης, απτόητος, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και συνεχίζει. Ανοίγει το πορτ μπαγκαζ… ύστερα ξαναανοίγει τη πίσω πόρτα, αρπάζει δύο γεμάτες βαλίτσες αυτή τη φορά… και φεύγει ένα λεπτό μετά ξανά σαν κύριος.

 Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της περιοχής, τέτοιου είδους κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο, παρ’ ότι υπάρχει αστυνομικό τμήμα σε κοντινή απόσταση, με τους ίδιους να έχουν καταγράψει στις κάμερες ασφαλείας που διαθέτουν ουκ ολίγους… κλέφτες.

 Ο Στέλιος Τσομπάνης, ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής, περιέγραψε το περιστατικό στο Live News. Ο ίδιος δεν το περίμενε, καθώς κοντά στο σημείο βρίσκεται πιάτσα ταξί και αστυνομία.

 «Πολύ θράσος, πολύ επαγγελματισμός. Εκείνο που πήγε να κλέψει ήταν δύο βαλίτσες, δεν είχε πορτοφόλι ή τσάντα… Τα ρούχα της δουλειάς μου φύγανε», δήλωσε στο MEGA.