Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του 22χρονου άνδρα, που δολοφονήθηκε από τον γείτονά του στον Μυλοπόταμο, Κρήτης.

Ο καθ΄ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας του 22χρονου την περασμένη Κυριακή στον Μυλοπόταμο κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Η διαδικασία έλαβε χώρα στα κρατητήρια, καθώς αποφασίστηκε να μην γίνει η μεταγωγή του δράστη στα δικαστήρια για λόγους ασφαλείας.

Ο δράστης ενώπιον της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά πως θόλωσε το μυαλό του όταν ο 22χρονος συγχωριανός του τον προκάλεσε μιλώντας με άσχημα λόγια για συγγενείς του ζώντες και νεκρούς, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ των δύο οικογενειών εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς και σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες.

«Μετανιωμένος και συγκλονισμένος ο δράστης»

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Διονύσιο Βέρρα ισχυρίστηκε ότι «δεν μπόρεσε να διαχειριστεί συναισθηματικά αυτό το οποίο εκείνη τη στιγμή συνέβη. Έγινε δέκτης μιας απίστευτης χυδαιότητας από την πλευρά του θανόντος και το οποίο δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Σε οποιοδήποτε βιωτικό συμβάν δεν αναπαραγάγουμε on camera τις χυδαιότητες. Αυτά υπάρχουν στην δικογραφία και είναι αρμοδιότητα του δικαστηρίου.

Ένας άνθρωπος που έχει αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή ενώ μέχρι χτες η ζωή του ήταν σύννομη δεν μπορεί παρά να είναι μετανιωμένος και συγκλονισμένος. Η απολογία του στην Ανακρίτρια ξεκίνησε λέγοντας «είμαι συγκλονισμένος από αυτό το οποίο συνέβη. Γιατί να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή και μάλιστα από τα χέρια μου;». Έτσι είπε στην προανακριτική του απολογία. Ευελπιστούμε ότι οι δικαστές θα σκύψουν στους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και θα του αποδώσουν Δικαιοσύνη όπως πραγματικά πρέπει. Δηλαδή να τιμωρηθεί αλλά στις διαστάσεις που του πρέπει. Να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος αναμφίβολα γιατί αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή αλλά στη διάσταση και με τον τρόπο που πρέπει».

Σημειώνεται πως καθ’ ολη τη διάρκεια της απολογίας του έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου βρίσκονται η σύζυγος του, αλλά και συγγενικά του πρόσωπα ενώ οι δυνάμεις της Αστυνομίας ήταν ισχυρές.