Ούτε μία ούτε δύο, ούτε τρεις. Τέσσερις είναι οι φορές που ο περίφημος «Κάμελ» του Βόλου καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Ο 39χρονος συνεχίζει να απασχολεί τις Αρχές και τους δικαστές με τα καμώματά του, ενώ και οι ίδιοι πλέον έχουν μπροστά τους εξόφθαλμες δυσκολίες σχετικά με την αντιμετώπιση της περίπτωσής του. Αυτή τη φορά, ο «Κάμελ» τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή και με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό και οδηγήθηκε απευθείας στις φυλακές Λάρισας.

Ο «Κάμελ» είχε σπρώξει έναν άνδρα που καθόταν σε παγκάκι στην οδό Ερμού με το μωρό του στο καρότσι. Η τοπική κοινωνία πίστευε για μεγάλο διάστημα πως ως χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών αλλά και άνθρωπος με -φαινομενικά- ψυχολογικά προβλήματα επιζητούσε να απασχολεί τις Αρχές προκειμένου να έχει μία στέγη και τροφή. Αν και θα περίμενε κανείς πως η Πρόνοια θα μπορούσε να τακτοποιήσει την περίπτωσή του, οι δικαστές έχουν βρει τον… μπελά τους, αφού όσες φορές έχει εξεταστεί στο παρελθόν κατά διαταγή δικαστηρίων από ψυχιάτρους, δεν φαίνεται να παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα!

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για την κατηγορία της απειλής σε βάρος 36χρονης κοινωνικής λειτουργού. Έχει καταδικαστεί επίσης για την κατηγορία πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος 21χρονης (σ.σ. την είχε λούσει με πετρέλαιο), αλλά και για μία ακόμη υπόθεση απειλής σε βάρος 20χρονης, κραδαίνοντα ένα μπουκάλι με ένα κίτρινο υγρό. Παράλληλα έχει καταγγελθεί για εξύβριση σε βάρος γυναίκας σε φούρνο, αλλά και για εμπρησμό της… χριστουγεννιάτικης φάτνης της πόλης. Σε παλαιότερο χρόνο, ο «Κάμελ» είχε παραδεχτεί πως είναι εθισμένος στις εισπνοές των αναθυμιάσεων της βενζίνης, γεγονός που προκαλεί βλάβες στην υγεία του, ενώ τον οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Παράλληλα έχει περάσει από διάφορα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, ενώ όπως ο ίδιος έχει υπογραμμίσει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθείται από ψυχολόγους. Τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά από συσσίτια τοπικής ενορίας, ενώ η συμπεριφορά του αυτή άρχισε να γίνεται αντιληπτή από τα τέλη του 2017, όταν και απεβίωσε η μητέρα του.

Δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν πως αν και γίνεται προσπάθεια να οριστεί κάποιο ίδρυμα για τη φροντίδα του, κάποια νομικά κενά «δένουν» τα χέρια των δικαστών. Επομένως η φυλακή είναι η μόνη ορατή οδός…

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 21/6