Την πρώτη θέση και το βαρύτιμο κύπελλο του 59ου Ράλλυ Αιγαίου κατέκτησε το σκάφος “PEGA” της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), που ισοβάθμησε στην πρώτη θέση της γενικής κατατάξεως με το σκάφος «Velos» των Ελλήνων Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, ενώ τα έπαθλα απένειμε στους νικητές ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Διοικήσεως Αιγαίου στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) παρέστησαν επίσης μέλη της κυβερνήσεως, της Βουλής, o Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι από το χώρο της ιστιοπλοΐας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 59ο Ράλλυ Αιγαίου, η ΣΝΔ κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία PERFORMANCE, του μακροβιότερου ιστιοπλοϊκού αγώνα στη Ελλάδα, με το ιστιοπλοϊκό σκάφος Ι/Φ “PEGA”, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε τη διοργάνωση του 59ου Ράλλυ Αιγαίου με τη διάθεση υποδομών, καθώς και με το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΑΤΛΑΣ-Ι», ως πλοίο ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένη στη Μνήμη της «Σφαγής της Χίου», του 1822, και τα 200 χρόνια από αυτήν που τιμώνται φέτος.

«Οι νέοι ηγέτες του Πολεμικού Ναυτικού απέδειξαν την υψηλή κλάση τους στο 59ο Aegean Sailing Rally κατακτώντας την πρωτιά! Συγχαρητήρια στον κυβερνήτη Θόδωρο Τσουλφά και το πλήρωμά του που έδωσαν ψυχή, συγχαρητήρια στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για την υπερηφάνεια που μας χάρισε!», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: «Πρωτιά για το πλήρωμα του “PEGA” της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που τιθάσευσε τα κύματα ανταγωνιζόμενο κορυφαίους ιστιοπλόους. Είμαστε όλοι υπερήφανοι για εσάς! Αεί τη Ελλάδι Θαλασσοκράτορας Παιδεύει Ναυμάχους».

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE
1. PEGA-ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ Θοδωρής Τσουλφάς
2. VELOS Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής
3. Optimum S – Samos Steamship – Βαγγέλης Νικολόπουλος και Περικλής Λιβάς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT
1. Water Gipsy Ιωάννης Μαραγκουδάκης
2. Alter Ego – Σαλάτας Φάνης
3. Trinity Walter Kraher (Αυστρία)