Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων. Καθημερινά όλο και νέα περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές παιδιά και έφηβους που βγάζουν μαχαίρια και χτυπούν με σιδηρογροθιές.

Στη Μεταμόρφωση ένας 17χρονος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού με σιδηρογροθιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία για το περιστατικό συνελήφθη ένας 13χρονος, ενώ ακόμα ένας 14χρονος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Ο ανήλικος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙΑΣ, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Την περασμένη Τρίτη, ομάδα ανηλίκων προσέγγισε τον 17χρονο με τον οποίο γνωρίζονταν και φέρεται ότι είχαν διαφορές, και με χρήση σιδηρογροθιάς και άσκηση σωματικής βίας τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και το σώμα. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Συνελήφθη επίσης, η μητέρα του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τρεις μέρες αργότερα, την Παρασκευή, δύο νέα βίαια περιστατικά ανηλίκων σημειώθηκαν στα Άνω Λιόσια και στην Ηλιούπολη και συνελήφθησαν ένας 15χρονος και ένας 16χρονος αντίστοιχα. Λίγο πριν από τη σύλληψη του 15χρονου στην πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, ομάδα 10-15 νεαρών επιτέθηκε σε δύο ανήλικους 14 και 16 ετών και τους οποίους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα. Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τον κατηγορούμενο ανήλικο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Φυλής, όπου αναγνωρίστηκε ως ένας εκ των δραστών της επίθεσης και συνελήφθη.

Την ίδια μέρα στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθη ένας 16χρονος αλλοδαπός, όταν σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε πάνω του ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 16 εκατοστών. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης προέκυψε ότι ο ανήλικος με άγνωστο συνεργό του κοντά στο σχολικό συγκρότημα στην Ηλιούπολη προσέγγισαν 5 ανήλικους και με την απειλή μαχαιριού τούς αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στο μεταξύ, σε βίντεο που δημοσίευσε το Mega απεικονίζεται η σοκαριστική στιγμή που ένας 16χρονος χτυπά έναν 13χρονο στη Νέα Κηφισιά. Στο βίντεο, που καταγράφηκε στην πλατεία Ελαιών, από άλλα νεαρά παιδιά τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης, φαίνεται ο άγριος ξυλοδαρμός του 13χρονου. Ο 16χρονος ρίχνει γροθιές στον 13χρονο και, αφού τον ρίχνει κάτω, συνεχίζει να τον χτυπά όσο βρίσκεται πεσμένος με γροθιές και κλωτσιές. Όπως είπε η μητέρα του 13χρονου, το παιδί δεν γνώριζε την ομάδα που του επιτέθηκε. Το μόνο που τον ρώτησαν ήταν αν συνόδευσε μια κοπέλα στο σπίτι της. Τους γονείς του παιδιού ειδοποίησαν φίλοι τους από ταβέρνα της περιοχής που ο 13χρονος πήγε για να ζητήσει βοήθεια μετά τον ξυλοδαρμό του. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστική, καθώς το παιδί ήταν γεμάτο αίματα, μελανιές και εκδορές στο πρόσωπο και στην πλάτη.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης συνελήφθησαν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας τέσσερις ανήλικοι Έλληνες (δύο 17χρονοι και δύο 16χρονοι) κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος ανηλίκων. Το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας προσέγγισαν δυο 15χρονους και με λεκτικές απειλές και απειλή χρήσης μαχαιριού, που δήλωσαν ότι κατείχαν, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν τους ανήλικους δράστες και τους οδήγησαν στο Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας, όπου και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 2 κινητά τηλέφωνα που είχαν αφαιρέσει και 2 φυσίγγια κρότου.

* Στο μεταξύ, στα πράσα πιάστηκαν οι ανήλικοι «ποντικοί» στη Λαμία. Ο λόγος για δυο 16χρονους Ρομά οι οποίοι λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής «μπούκαραν» σε ισόγειο σπίτι στην οδό Βελισσαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το LamiaReport.gr, κάποιος γείτονας τούς είδε την ώρα που έμπαιναν στο σπίτι παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που μόλις οι διαρρήκτες τούς κατάλαβαν την κοπάνησαν από την πίσω πλευρά του σπιτιού. Ακολούθησε καταδίωξη, τους εντόπισαν σε ένα παρκινγκ και τους συνέλαβαν. Οι συγκεκριμένοι νεαροί διαρρήκτες έχουν συλληφθεί δεκάδες φορές για κλοπές και διαρρήξεις.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 11 Ιουλίου 2022