Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Μέγαρα, που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βενίζα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του μετώπου βρίσκεται σε ύφεση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει σπάσει το μέτωπο, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι ενιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη, καθώς αυτό ανησυχεί τις Αρχές είναι η περιοχή Ζάχουλη, ένα χιλιόμετρο βόρεια του Αλεποχωρίου, όπου οι έντονες ριπές των ανέμων προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Μάλιστα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:41 το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στη Βενίζα με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα.

Λίγο μετά τις 16:30 έγινε γνωστό ότι το πύρινο μέτωπο άρχισε να διευρύνεται επικίνδυνα, απειλώντας σπίτια, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουναναφέρθηκαν ζημιές σε κάποια από αυτά.

Μηνύματα του 122 για εκκενώσεις

Λίγο μετά τις 14:30, η φωτιά άρχισε να κινείται απειλητικά προς το χωριό Ζάχουλη, με τις Αρχές να καλούν του κατοίκους για προληπτική εκκένωση.

Μάλιστα, το μήνυμα 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής.



Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέικα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

LIVE εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς





Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μεγαραίων ότι οι καπνοί είναι τόσο πυκνοί, που δεν υπάρχει ορατότητα, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην επιχείρηση κατάσβεσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι προσπάθειες εστιάζουν στο να μην περάσει στον δρόμο για το Αλεποχώρι, ωστόσο η φωτιά, σύμφωνα με αναφορές πέρασε στον Πευκενέα Μεγάρων. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες, για να μην επεκταθεί η φωτιά στο Αλεποχώρι.

Διακοπή κυκλοφορίας 

Λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα, η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα. Συγκεκριμένα διακόπηκε