Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, κληθείς να σχολιάσει των αστυνομικών που βοηθούσαν στο σβήσιμο της πυρκαγιάς με ποτιστήρια, τόνισε ότι: «Δεν θα πρέπει να κάνουν πολιτική με μια καταστροφή. Οι συνάδελφοί μου προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν, πέρα ότι απέκλεισαν δρόμους, απεγκλώβισαν κόσμο πολύ, πήραν μάνικες και σβήσαν φωτιές προσπαθούσαν με κάθε μέσο. Σε μια τέτοια κατάσταση είναι δουλειά όλων μας να βάλουμε το χέρι μας να βοηθήσουμε. Είδα κάποιους σχολιασμούς για τον αστυνομικό που κρατούσε το ποτιστήρι, αυτό το μέσο είχε εκείνη τη στιγμή αυτό έκανε και καλά έκανε».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε δει πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές να προσπαθούν να σβήνουν φωτιές με κλαδιά, με κουβάδες, με ότι υπάρχει. Αλίμονο να επικρίνουμε τον έλληνα αστυνομικό, να κάνουμε περιπαικτικά και ειρωνικά σχόλια όταν αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν μέσα στις φλόγες και δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό με την πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων θεμάτων πρέπει να σταματήσει γιατί είναι όλοι υπεύθυνοι. Θα πρέπει να σιωπούν και να προσπαθούν να βρουν λύσεις πως θα αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα».

Ακούστε τη συνέντευξή του