«Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και μέχρι τώρα τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος.

«Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα ενισχυθούν οι άνεμοι στην περιοχή μας, διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να αυξηθεί, σε λίγες ώρες, η έντασή τους», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, ο κ. Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι έχει πληγεί κυρίως ο αγροτικός χώρος, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για καμένα σπίτια».

«Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά όταν σβήσει η φωτιά», τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Στην περιοχή των Κρεστένων Ηλείας αναμένεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα μεταβεί στο δημαρχείο της περιοχής και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως με το πρώτο φως της ημέρας στην κατάσβεση συνέβαλαν και εναέρια μέσα, με την ελπίδα να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες βρίσκονται γύρω από τα χωριά Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία, τα οποία δεν απειλούνται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, χθες, Κυριακή, υπέστησαν ζημιές κάποια σπίτια, ενώ κάηκαν πολλές αυλές.
Στο Κέντρο Υγείας Κρεστένων μεταφέρθηκαν δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στον παλιό δρόμο Μακρισίων - Κρεστένων, ενώ εστάλη και μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του Γρύλλου.
Εκκενώθηκε, επίσης, η κατασκήνωση της Φρίξας και τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Καλυβάκια.