Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
KOSMOS_ATHINA_KALOKAIRII
Ελλάδα

Παγώνη για κοροναϊό: Από τις 15 Αυγούστου τα πράγματα με τα κρούσματα θα είναι καλύτερα

Τι είπε για τη χρήση μάσκας στα τουριστικά μέρη

Καλύτερη προβλέπει πως θα είναι η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας μετά τον Δεκαπενταύγουστο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Την περίοδο εκείνη ο τουρισμός θα αρχίσει να μειώνεται και ο κόσμος θα παίρνει σιγά σιγά τον δρόμο της επιστροφής προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να εκτονωθεί η έξαρση πυο παρατηρείται αυτή την πε΄ριοδο στα τουριστικά μέρη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως οι πολίτες στο εξωτερικό, όπως στην Ευρώπη και την Αμερική, έχουν ξεχάσει τον κορωνοϊό, δε θέλουν να μιλούν για αυτό, γι'αυτό και παρατηρείται τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. «Δεν φοράνε μάσκες, δεν το συζητούν, έχουν ξορκίσει το θέμα του κοροναϊού. Είναι λογικό ο κόσμος μετά από δυόμιση χρόνια να θέλει να φύγει από αυτές τις παραστάσεις, να διασκεδάσει, να περάσει καλά και δε μπορεί άλλο να πιεστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παγώνη: Μείωση σε κρούσματα και νοσηλείες

Εξήγησε, δε, πως στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μείωση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των νοσηλειών στις απλές κλίνες COVID. Τόνισε, ακόμη, πως στις ΜΕΘ υπάρχει αύξηση αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ παρότρυνε όλους να κάνουν ένα τεστ τόσο πριν αναχωρήσουν για τις διακοπές τους όσο και κατά την επιστροφή, προκειμένου να ξέρουν σε τι κατάσταση βρίσκονται και να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους γύρω τους.

«Η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι θανατηφόρα αλλά είναι πολύ μεταδοτική. Όμως, ο κόσμος που νοσεί υποφέρει, κάνει υψηλούς πυρετούς και δεν ξέρουμε μελλοντικά τι άλλο μπορεί να αφήσει ως επιπλοκή στα διάφορα όργανα», εξήγησε η κυρία Παγώνη.