Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 38χρονος Χαράλαμπος Τσακωνιδης, αυτοαποκαλούμενος ιερέας και επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησίας των Εθνών», και ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης, που συνελήφθησαν χθες ο μεν πρώτος ως υπεύθυνος και ο δεύτερος ως προσωρινά υπεύθυνος του χώρου όπου χθες τελέστηκε άλλη μια τελετή εξορκισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του voria.gr, ο επικεφαλής της αίρεσης προσερχόμενος στα δικαστήρια δήλωσε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ευχαρίστησε όλη την Ελλάδα για την υποστήριξη, όπως είπε, και δήλωσε χαρούμενος που συνελήφθη στο όνομα του Ιησού Χριστού.

«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το Σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο κτίριο που πριν χρόνια λειτουργούσε το κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα» ως μέλη αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.