Ελεύθεροι αφέθηκαν ο επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» και ο στενός του συνεργάτης, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας στον χώρο λατρείας που διατηρούσαν στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr

Οι δύο άντρες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν τον χώρο λατρείας, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας και αναμένεται να δικαστούν στις 14 Νοεμβρίου, όπως όρισε ο εισαγγελέας.

«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω»

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ο 38χρονος Χαράλαμπος Τσακωνιδης, αυτοαποκαλούμενος ιερέας και επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησίας των Εθνών», και ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης, που συνελήφθησαν χθες ο μεν πρώτος ως υπεύθυνος και ο δεύτερος ως προσωρινά υπεύθυνος του χώρου όπου χθες τελέστηκε άλλη μια τελετή εξορκισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του voria.gr, ο επικεφαλής της αίρεσης προσερχόμενος στα δικαστήρια δήλωσε ότι δεν έκανε κάτι κακό, ευχαρίστησε όλη την Ελλάδα για την υποστήριξη, όπως είπε, και δήλωσε χαρούμενος που συνελήφθη στο όνομα του Ιησού Χριστού.

«Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το Σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο κτίριο που πριν χρόνια λειτουργούσε το κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα» ως μέλη αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.