Μια ώρα πριν από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι που τον οδήγησε στα χέρια των αστυνομικών δυνάμεων, ο Νίκος Μαζιώτης ψώνιζε ρούχα σε κατάστημα στο εμπορικό κέντρο The Mall. Η απόδειξη που βρέθηκε πάνω του αποτελεί για τους αστυνομικούς ισχυρή ένδειξη για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα.

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ του Νίκου Σουλιώτη στην Καθημερινή, η απόδειξη αποκαλύπτει ότι ο Μαζιώτης, αφού προέβη σε αγορές από κατάστημα ρούχων στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, επιβιβάστηκε σε συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό Μαρούσι και κινήθηκε προς Ομόνοια. Οι περιοχές γύρω από το Mall και κυρίως το Μαρούσι σαρώνονται από τους αστυνομικούς αφού εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται το κρησφύγετο του ζεύγους.

Επιπλεόν, κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψε στην Καθημερινή ότι έχουν προκύψει πληροφορίες και ευρήματα που τοποθετούν στο κάδρο των ερευνών και τις περιοχές Μαραθώνα και Γραμματικού. Αναφέρθηκε σε «μαρτυρίες» και «αναφορές» για παρουσία Μαζιώτη - Ρούπα στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι ο Μαζιώτης είχα πάνω του τέσσερα κλειδιά.